Η Apple σταματά να υπογράφει το iOS 12.1

Η Apple σταματά να υπογράφει το iOS 12.1
ired.gr

Τέλος στην υπογραφή και υποστήριξη του iOS 12.1 έβαλε η Apple, μετά την κυκλοφορία του iOS 12.1.2 πριν από μερικές ώρες και του iOS 12.1.1 νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι υποβαθμίσεις στο iOS 12.1 δεν είναι πλέον δυνατές, ωστόσο μπορείτε ακόμα να υποβαθμίσετε το λειτουργικό της συσκευής σας από iOS 12.1.2 σε iOS 12.1.1.

Διαβάστε επίσης: Apple: Τέλος στη δυνατότητα downgrade από το iOS 12.1

Σε γενικό επίπεδο, η Apple σταματά να υπογράφει backups για παλαιότερες εκδόσεις του iOS ως μέρος των προσπαθειών της για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα βρίσκονται στις πιο πρόσφατες και πιο ασφαλείς εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος. Πέρα από την πρόσφατη εξέλιξη, η Apple είχε πλέον σταματήσει να υπογράφει το iOS 12.0.1 στα τέλη Νοεμβρίου.

Με την πάροδο των ετών, η πρακτική της υποβάθμισης των εκδόσεων iOS έχει γίνει πολύ λιγότερο συνηθισμένη από όσα ίσχυαν παλαιότερα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις over-the-air αναβαθμίσεις, που γίνονται πολύ πιο συνηθισμένες, από την αναβάθμιση μέσω σύνδεσης στο iTunes. Επιπλέον, η υποβάθμιση συνήθιζε να είναι δημοφιλής μεταξύ των χρηστών που ήθελαν να προχωρήσουν σε jailbreak στις iOS συσκευές τους, αλλά αυτοί οι χρήστες, γενικά, δεν ενημερώνονται τόσο γρήγορα όσο οι μέσοι χρήστες.

Με την απόφαση της Apple να διακόψει την υπογραφή του iOS 12.1, οι μοναδικές εκδόσεις του iOS που μπορούν να εγκατασταθούν σήμερα είναι iOS 12.1.1 και iOS 12.1.2. Το iOS 12.1.1 κυκλοφόρησε αρχικά στις αρχές του μήνα με βελτιώσεις στο FaceTime, στο Haptic Touch του iPhone XR και σε πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: iOS: Κυκλοφόρησε επίσημα το update 12.1.2 - Τι διορθώνει

Το iOS 12.1.2 κυκλοφόρησε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου με διορθώσεις σφαλμάτων στην eSIM, καθώς και για την αντιμετώπιση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που εμπλέκονται στη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη της Apple με την Qualcomm.

Είναι πιθανό ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, η Apple θα σταματήσει να υπογράφει και το iOS 12.1.1...