Εμπλουτίζει τη λειτουργία της κάμερας το Facebook Messenger

Εμπλουτίζει τη λειτουργία της κάμερας το Facebook Messenger
ired.gr

Νέα εργαλεία που σχετίζονται με τη χρήση της κάμερας και τη λήψη φωτογραφιών, φέρνει το Messenger του Facebook, μέσω νέας αναβάθμισης, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει και αυτοκόλλητα  Augmented Reality σε φωτογραφίες και video.

Με βάση την ανακοίνωση του Facebook, η δημοφιλής εφαρμογή συνομιλίας, η οποία παρουσίασε ουκ ολίγα προβλήματα στους χρήστες της τις προηγούμενες εβδομάδες, προχωρά σε update, το οποίο θα επηρεάσει κυρίως τη χρήση της κάμερας. Συγκεκριμένα, προσθέτει το selfie mode και ξεκινά την υποστήριξη της εφαρμογής Boomerang.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Bug εμφάνισε Messenger chats από το μακρινό παρελθόν!

Το Boomerang αποτελεί μια υπο-εφαρμογή του Instagram, με την οποία οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν loop video, το οποίο πηγαίνει μπρος και πίσω, δίνοντας έναν διαφορετικό και ζωντανό τόνο στη σκηνή που καταγράφεται μέσω video.

Οι αλλαγές που φέρνει το συγκεκριμένο update, ανεβάζει στα πέντε τα διαφορετικά modes που διαθέτει το Facebook Messenger για τη λειτουργία της κάμερας. Ο λόγος γίνεται για τα Normal, Video, Text, Boomerang και Selfie, ενώ η αναβάθμιση προκύπτει μερικούς μήνες μετά την προηγούμενη ανακοίνωση του Facebook για βελτίωση στο περιβάλλον χρήσης του Messenger και διευκόλυνση στη χρήση συντομεύσεων.   

Διαβάστε επίσης: Facebook: Διέρρευσαν αδημοσίευτες φωτογραφίες 6,8 εκατ. χρηστών

Τέλος, η αναβάθμιση προσθέτει τη δυνατότητα χρήσης νέων stickers με στοιχεία   Επαυξημένης Πραγματικότητας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Facebook… “περισσότερα από 440 εκατομμύρια stickers να στέλνονται στα chats του Messenger σε καθημερινή βάση, ειδικά στη διάρκεια των γιορτών. Πλέον, θα μπορείτε να βρείτε και νέα stickers, ενισχυμένα με AR, τα οποία θα μπορούν να μετακινηθούν με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη και να τοποθετηθούν στις πραγματικές σας φωτογραφίες και videos. Αν τραβήξετε φωτογραφίες ή videos με την κάμερα της συσκευής σας, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε το στοιχείο αυτό στο Messenger και να το επεξεργαστείτε με διάφορα φίλτρα, για να το εισάγετε στις συνομιλίες και τα stories σας”.