Πιθανός ο συνδυασμός Touch και Face ID στα επόμενα iPhones

Πιθανός ο συνδυασμός Touch και Face ID στα επόμενα iPhones
ired.gr

Μπορεί η πολύπλοκη τεχνολογία Face ID της Apple, που ενσωματώθηκε στο περσινό iPhone X, καθώς και στις φετινές συσκευές της i-οικογένειας, να αποδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόπιστη και ασφαλής για τα δεδομένα των χρηστών, ωστόσο κάποιου είδους βιομετρική αναβάθμιση βρίσκεται στα σκαριά, με στόχο να μεγαλώσει η - ήδη σημαντική - απόσταση από τους ανταγωνιστές.

Κι ενώ άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν Android συσκευές, θα επιχειρήσουν να κάνουν βήματα προς την ενίσχυση της δικής τους τεχνολογίας 3D αναγνώρισης προσώπου, η Apple μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβίωσης ενός εγκαταλελειμμένου χαρακτηριστικού. Με τα σημερινά δεδομένα, η απουσία ενός σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα "μοντέρνα" iPhones αντισταθμίζεται από την κάμερα TrueDepth και τα χαρακτηριστικά της.

Διαβάστε επίσης: Test: Η λειτουργία του Face Unlock σε iPhone X και σε 4 Android συσκευές

Ωστόσο, είναι πιθανό κάποιοι χρήστες να θέλουν από τα μελλοντικά iPhones να επαναφέρουν και το Touch ID στα χαρακτηριστικά τους και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η Apple δείχνει να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο.   

Συγκεκριμένα, μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του 2018 και δημοσιοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν, υποδηλώνει ότι η Apple αναγνωρίζει, τουλάχιστον, τη δυνατότητα να συνδυάσει τις τεχνολογίες Face ID και Touch ID στα προσεχή iPhones.

Η παρουσία πολλαπλών μεθόδων βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας στην ίδια συσκευή θα μπορούσε να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο iPhone επόμενης γενιάς. Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως επιλογή ξεκλειδώματος αντιγράφων ασφαλείας στις (σπάνιες) περιπτώσεις όπου το αναγνωριστικό προσώπου δεν θα αναγνωρίζει τον νόμιμο κάτοχο ενός τηλεφώνου.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η κατάθεση αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αναφέρει αυτή τη λειτουργία και η πραγματική υλοποίηση ενός iPhone με αισθητήρες Face ID και Touch ID είναι δυο πράγματα που, για την ώρα, έχουν απόσταση μεταξύ τους. Επιπλέον, σε περίπτωση που η Apple καταλήξει τελικά σε αυτή την επιλογή, η τεχνολογία δακτυλικής αναγνώρισης θα είναι ενσωματωμένη σε κάποιο σημείο της οθόνης, χωρίς να απαιτείται και η επιστροφή του Home Button!

Διαβάστε επίσης: Σχεδιαστής παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή ενός mini iPhone

Άλλο ένα σενάριο που δημιουργήθηκε από την αίτηση της Apple για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι εκείνο στο οποίο το Apple Watch του μέλλοντος θα διαθέτει τον δικό του αισθητήρα Face ID!

Κι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε αν οι παραπάνω εικασίες βγουν κάποια στιγμή αληθινές.