Η Huawei παρουσίασε το πρώτο της smartphone με οπή και selfie κάμερα 25MP!

Η Huawei παρουσίασε το πρώτο της smartphone με οπή και selfie κάμερα 25MP!
ired.gr

Η Huawei παρουσίασε επίσημα τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου το Nova 4, το πρώτο της smartphone της με selfie κάμερα 25MP, η οποία είναι τοποθετημένη σε οπή κάτω από την οθόνη. Με αυτό τον τρόπο, έχει αφαιρεθεί η προηγούμενη εγκοπή, η οποία “φιλοξενούσε” την κάμερα, το flash και το ακουστικό, ενώ η συσκευή είναι εφοδιασμένη και με βασική κάμερα 48MP στο πίσω μέρος της (συνολικά στην πλάτη υπάρχουν τρεις κάμερες).

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύφθηκαν οι χρωματικοί συνδυασμοί του Honor V20

Από εκεί και πέρα, το Nova 4  διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών, με ανάλυση Full HD+ 2310×1080 pixel και τη selfie κάμερα τοποθετημένη κάτω από την οθόνη μέσα σε μικρή τρύπα, δίνοντας στην οθόνη έναν, σχεδόν, edge-to-edge σχεδιασμό.

Στο εσωτερικό του Nova 4 βρίσκουμε τον επεξεργαστή Kirin 970, μνήμη RAM 8GB, αποθηκευτικό χώρο 128GB, ενώ αν η συγκεκριμένη συσκευή συγκριθεί με το Galaxy A8s της Samsung που και αυτό διαθέτει οπή για τη selfie κάμερα στη μπροστινή οθόνη, τότε ξεχωρίζει από πλευράς ισχύος, καθώς διαθέτει διαθέτει παρόμοιο επεξεργαστή με αυτόν των Huawei P20 και P20 Pro.

Η μπαταρία του Nova 4 έχει χωρητικότητα 3750mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W, ενώ η selfie κάμερα αποτελείται από φακό στα 25MP με διάφραγμα f/2.0 και AI δυνατότητες. Στην πλάτη της συσκευής υπάρχει η βασική κάμερα των 48MP με διάφραγμα f/1.8, με τις άλλες δύο να αποτελούνται από ευρυγώνιο φακό στα 16MP και διάφραγμα f/2.2 και αισθητήρα βάθους στα 2MP. Σημειώνεται πως πέραν της έκδοσης με τη βασική πίσω κάμερα των 48MP, η Huawei θα κυκλοφορήσει και ένα πιο οικονομικό μοντέλο με κάμερες 20MP, 16MP και 2MP.

Τέλος, το λειτουργικό σύστημα του Huawei Nova 4 είναι το Android 9.0 Pie, ενώ ο ψηφιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος, δίπλα στις κάμερες.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung παρουσίασε το πρώτο smartphone με οπή στην οθόνη

Το Huawei Nova 4 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα με τιμή κοντά στα 435 ευρώ για το μοντέλο με την κύρια κάμερα των 48MP, ενώ με αυτήν των 20MP θα κοστίζει 400 ευρώ. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις και για την κυκλοφορία στον υπόλοιπο κόσμο.