Αγωγή κατά της Apple για παραπληροφόρηση γύρω από τα iPhone X και XS

Αγωγή κατά της Apple για παραπληροφόρηση γύρω από τα iPhone X και XS
ired.gr

Μήνυση κατά της Apple κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την εταιρεία από το Κουπερτίνο να κατηγορείται πως “ξεγέλασε” τον κόσμο σχετικά με τις διαστάσεις στις οθόνες των τελευταίων της iPhone.

Συγκεκριμένα, δυο ενάγοντες κατέθεσαν αγωγή σε Δικαστήριο της Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι η Apple διαφήμισε ανακρίβειες στα μεγέθη και στον αριθμό pixel των οθονών στις συσκευές iPhone X, iPhone XS και iPhone XS Max, με συνέπεια να παραπλανήσει τους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες για πιο λεπτό και πιο ελαφρύ iPhone μέσα στο 2019

Η αγωγή αναφέρει ότι οι διαστάσεις της οθόνης των iPhone X, iPhone XS και iPhone XS Max δεν είναι αυτές που η Apple προβάλλει στις διαφημίσεις της, καθώς ο τρόπος που είναι κατασκευασμένη η οθόνη των συσκευών, σε συνδυασμό με το notch και το πραγματικά διαθέσιμο πεδίο για τον τελικό χρήστη, προσφέρουν τελικά διαστάσεις μικρότερες από αυτές που η Apple διαφημίζει. Έτσι, τα νέα iPhone δεν αποτελούν “all screen” συσκευές, όπως αναφέρεται στις σχετικές διαφημίσεις της Apple, καθώς, για παράδειγμα, το iPhone X προβάλλεται από τη μητρική εταιρεία με οθόνη 5,8 ιντσών, όμως στην πραγματικότητα η διαγώνιος είναι στις 5,6875 ίντσες.

Επιπλέον, η αγωγή αναφέρει πως η συγκεκριμένη σειρά iPhone έχει και χαμηλότερη ανάλυση οθόνης από τη διαφημιζόμενη. Έτσι, το iPhone X θεωρείται πως πρέπει να έχει ανάλυση 2436 X 1125 pixels, ωστόσο το προϊόν δεν περιλαμβάνει πραγματικά pixels, με κόκκινα. πράσινα και μπλε υπο-pixels ανά pixel. Ωστόσο, το μοντέλο διαθέτει, σύμφωνα με την αγωγή, μόνο δυο υπο-pixels ανά pixel, ενώ υποστηρίζεται πως το προηγούμενο iPhone 8 διαθέτει οθόνη καλύτερης ποιότητας από το iPhone X. Συνολικά, δηλαδή, το iPhone X έχει οθόνη με 5.481.000 και το iPhone 8 Plus με 6.220.000 sub-pixels.

Διαβάστε επίσης: Περί "πάχους" του iPhone που θα παρουσιαστεί το 2019 ο λόγος...

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple δέχεται κατηγορίες για τα προϊόντα της. Πολλοί πελάτες τον Μάρτιο μήνυσαν την εταιρεία σε 59 ξεχωριστές αγωγές για ένα πρόβλημα λογισμικού που δημιουργούσε λειτουργικά ζητήματα σε κάποια παλαιότερα iPhones, ενώ τον Ιούνιο, μι άλλη αγωγή ζητούσε αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την τάση που παρουσίαζε η οθόνη σε Apple Watch να «σπάει και να αποσυνδέεται από το σώμα του ρολογιού».