Test: Η λειτουργία του Face Unlock σε iPhone X και σε 4 Android συσκευές

Test: Η λειτουργία του Face Unlock σε iPhone X και σε 4 Android συσκευές
ired.gr

Την αξιοπιστία της αναγνώρισης προσώπου στο iPhone X και σε τέσσερις αξιόλογες Android συσκευές, επιχείρησε να τσεκάρει μια νέα έρευνα του Forbes, χρησιμοποιώντας, απλά, την 3D εκτύπωση ενός ανθρώπινου προσώπου. Τα αποτελέσματα προκαλούν ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, τελικά, το Face ID σε συγκεκριμένες συσκευές και για τα επίπεδα ασφάλειας που αυτά προσφέρουν.

Σε μια περίοδο που το Touch ID τείνει να… εκλείψει για χάριν της αναγνώρισης προσώπου, τα αποτελέσματα της έρευνας που προαναφέραμε, ίσως ενισχύσουν τελικά τη θέση του!   

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες για πιο λεπτό και πιο ελαφρύ iPhone μέσα στο 2019

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα, το iPhone X ήταν το μόνο που δεν ξεκλειδώθηκε από το “ψεύτικο” κεφάλι, το οποίο σαρώθηκε προσεκτικά από τον ιδιοκτήτη του, τυπώθηκε και τελικά έλαβε ορισμένες τροποποιήσεις, με το χέρι, για να μοιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο πραγματικό πρόσωπο και να φέρει τη δοκιμή, όσο αυτο ήταν εφικτό, πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Πέραν του iPhone X, τα τέσσερα τηλέφωνα Android που συμμετείχαν στη δοκιμή, ήταν το LG G7 ThinQ, το Samsung Galaxy S9, το Samsung Galaxy Note 8 και το OnePlus 6. Το αποτέλεσμα; Όλα τους εξαπατήθηκαν σε διαφορετικούς βαθμούς και μετά από διαφορετικό αριθμό προσπαθειών. Παρά την εξέλιξη αυτή, αξίζει να αναφερθεί πως οι πρόσθετες σημειώσεις των παραπάνω κατασκευαστών κάνουν γνωστό με τον τρόπο τους, πως η υπηρεσία Ξεκλειδώματος Προσώπου (Face Unlock) που προσφέρουν, δεν είναι η ασφαλέστερη κι επιδέχεται βελτιώσεων. Όλοι τους, μάλιστα, συνέστησαν τη χρησιμοποίηση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων ως το ασφαλέστερο εφεδρικό μέσο ξεκλειδώματος.

Δείτε παρακάτω το Video της δοκιμής:

Στη hardware σύγκριση των συσκευών, μπορούν επίσης να παρατηρηθούν ανομοιομορφίες, καθώς σχεδόν καμία από τις Android συσκευές δεν διαθέτει τη 3D τεχνολογία που προβάλλει η Apple. Το OnePlus έκανε ήδη μια δημόσια δήλωση σχετικά με το πώς σχετικά με την ανασφάλεια του Face Unlock στο OnePlus 6, ενώ το Galaxy Note 8 της Samsung δεν διαθέτει καθόλου τους πιο εξελιγμένους αισθητήρες που διαθέτει το Galaxy S9. Φυσικά, μπορούμε να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η έρευνα δεν επεκτάθηκε και σε μια flagship συσκευή εταιρείας που ισχυρίζεται ότι προσφέρει όσα η Apple: της Huawei.

Διαβάστε επίσης: Δεν είναι αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για τις αποστολές νέων iPhone to 2019

Ανακεφαλαιώνοντας, τα παραπάνω φανερώνουν πως η Apple έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία απεικόνισης προσώπου τα τελευταία χρόνια και έχει συνεργαστεί, σε αυτό το επίπεδο, με studio στο Hollywood για τη δημιουργία ρεαλιστικών μασκών τις οποίες χρησιμοποίησε για να τσεκάρει το Face ID. Και η Microsoft φέρεται να έχει κάνει καλή δουλειά προς αυτή την  κατεύθυνση με την αναγνώριση προσώπου Windows Hello που προσφέρει, ωστόσο άλλες σημαντικές τεχνολογικές εταιρείες, πρέπει να δουλέψουν λίγο περισσότερο για να τελειοποιηθούν σε αυτό το κομμάτι.