Δεν είναι αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για τις αποστολές νέων iPhone to 2019

Δεν είναι αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για τις αποστολές νέων iPhone to 2019
ired.gr

Χαμηλότερες είναι οι προσδοκίες για τις αποστολές iPhone έπειτα από την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με βάση όσα ανέφερε ο έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo, τονίζοντας πως η χαμηλότερη ζήτηση για το iPhone XR, είναι ένα σημάδι ότι οι συνολικές πωλήσεις του iPhone είναι πιθανό να συρρικνωθούν σημαντικά σε ετήσια βάση.

Σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές, ο Kuo έχει μειώσει την πρόβλεψή του για πωλήσεις iPhone κατά το πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2019 και δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της Apple, μεταξύ 38 και 42 εκατομμυρίων μονάδων. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 8 έως 12 εκατομμυρίων μονάδων από την αντίστοιχη περίοδο το 2018, η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό 18-24%. Οι προηγούμενες προβλέψεις της TF International Securities, στην οποία εργάζεται ο Kuo, για το ξεκίνημα του 2019 ήταν μεταξύ 47 και 52 εκατομμυρίων μονάδων.

Διαβάστε επίσης: Χαμηλότερη η "υιοθέτηση" των iPhone XS και XR από τα περσινά μοντέλα

Ο Kuo αναφέρει επίσης ότι θα υπάρξει χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για το iPhone XR, ενώ οι εκτιμήσεις προβλέψεων ζήτησης στο τρίμηνο αναθεωρήθηκαν από 20 ως 25 εκατομμύρια μονάδες σε 15 με 20 εκατομμύρια μονάδες.

Η αύξηση των παραγγελιών για παλαιότερα μοντέλα iPhone αναγνωρίζεται επίσης από την Kuo, αλλά διευκρινίζεται ότι οι πωλήσεις αυτές "δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την πτώση των αποστολών της σειράς XR και XS". 

Στο μεταξύ, ενώ εκτιμάται ότι συνολικές αποστολές του 2018 θα κυμανθούν μεταξύ 205 και 210 εκατομμυρίων μονάδων, τα φορτία του 2019 θα μειωθούν μεταξύ 5% και 10% σε ετήσια βάση, στις 188 με 194 εκατομμύρια μονάδες.

Στο μεταξύ, αν και οι αποστολές προβλέπεται πως θα είναι χαμηλότερες, ο Kuo πιστεύει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των iPhone θα μπορούσαν να αυξηθούν το 2019 λόγω των υψηλότερων μέσων τιμών πώλησης (ASP), συμβάλλοντας στην αύξηση των ετήσιων εσόδων για την εταιρεία μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη τοποθέτηση της Apple για την πορεία του iPhone XR

Το νέο σημείωμα του Kuo, αποτελεί συνέχεια αυτού που κοινοποίησε στους επενδυτές τον Νοέμβριο και το οποίο είχε “κόψει” τις αποστολές iPhone XR για το επόμενο έτος κατά 30% και στα 70 εκατομμύρια συνολικά, λόγω του δυνητικού εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και της προσμονής των καταναλωτών να μειωθεί η τιμή πώλησης της συσκευής, μέσω κάποιων προσφορών.