Περί "πάχους" του iPhone που θα παρουσιαστεί το 2019 ο λόγος...

Περί "πάχους" του iPhone που θα παρουσιαστεί το 2019 ο λόγος...
ired.gr

Σας γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο για την πιθανότητα να δούμε το 2019 ένα iPhone πιο λεπτό και πιο ελαφρύ σε σύγκριση με τους προκατόχους του (τις συσκευές που κυκλοφόρησαν το 2018).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το ETNews, αυτό θα επιτευχθεί έπειτα από τη συμφωνία που φέρεται να έχει πετύχει η Apple με τη Samsung, προκειμένου η κορεάτικη εταιρεία να προμηθεύσει την αμερικάνικη με OLED οθόνες τεχνολογίας Y-OCTA για την κατασκευή των νέων iPhone. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ενσωματώνει το ξεχωριστό πλαίσιο του touch screen μέσα στην ίδια την οθόνη, πετυχαίνοντας, έτσι, μικρότερο πάχος.

Διαβάστε επίσης: Σχεδιαστής παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή ενός mini iPhone

Πόσο πιθανό είναι, όμως, η  Apple να αντιστρέψει ολοκληρωτικά μια τάση που ακολουθεί από το 2014 μέχρι σήμερα, να “παχαίνει” όλο και περισσότερο δηλαδή τα μοντέλα iPhone που κυκλοφορεί;  Ενδεικτικά, μόνο, αναφέρουμε τα ακόλουθα μεγέθη:

  • Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είχαν πάχος 6,9 mm και 7,1 mm αντίστοιχα
  • Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus είχαν πάχος 7,1 mm και 7,3 mm αντίστοιχα
  • Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είχαν πάχος 7,1 και 7,3 mm αντίστοιχα
  • Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus είχαν πάχος 7,3 mm και 7,5 mm αντίστοιχα
  • Το iPhone X έχει πάχος 7,7 mm
  • Τα iPhone XS και iPhone XS Max έχουν πάχος 7,7 mm
  • Το iPhone XR έχει πάχος 8,3 mm.

Μάλιστα, το iPhone XR που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, είναι το “παχύτερο” (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) iPhone, το οποίο βγήκε στην αγορά μετά το iPhone 4s των 9,3 mm.

Σε περίπτωση που επαληθευτούν όλα έχουν κυκλοφορήσει, η Apple θα καταφέρει, όντως, να κυκλοφορήσει ένα ελάχιστο πιο λεπτό iPhone μέσα στο 2019. Και η διαφορά στον χρήστη θα είναι πολύ μικρή, καθώς το display panel αποτελεί ήδη ένα πολύ λεπτό στοιχείο. το μεγαλύτερο κέρδος για την Apple από αυτή την ιστορία, θα είναι το μικρότερο κόστος, καθώς με βάση τα περιγραφόμενα, οι οθόνες τεχνολογίας Y-OCTA είναι λιγότερο ακριβές ως προς την κατασκευή τους και, συνεπώς, θα χαμηλώσουν το κόστος παραγωγής της συσκευής.

Αν τα παραπάνω συνδυαστούν με αυτά που ανέφερε πριν από μερικές ημέρες, η τεχνολογική αναλυτής Anne Lee της εταιρείας ερευνών Nomura, τότε θα είναι εφικτό το μικρότερο πάχος, καθώς “τα iPhone του 2019 θα έχουν, πιθανότατα, την ίδια μορφή με τα iPhone XS, XS Max και XR, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα βασικά τους στοιχεία (οθόνη και μέγεθος σώματος)”. Την ίδια στιγμή και ο Ming-Chi Kuo, εξειδικευμένος σε θέματα της Apple, εκτιμά πως οι επόμενες συσκευές θα έχουν μεγέθη οθόνης ίδια με αυτά των συσκευών του 2018.    

Διαβάστε επίσης: Η Apple "γεννά" νέες προσδοκίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας της AirPower

Πέρα από τα παραπάνω, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί, αναφέρει πως τουλάχιστον μια από τις νέες συσκευές που θα παρουσιαστούν, θα διαθέτει κάμερα με τριπλό φακό στην πλάτη, ενώ όλες θα υποστηρίζουν Face ID.

Για να δούμε, λοιπόν, πόσα από τα παραπάνω θα ανταποκριθούν στην πραγματικότητα και τι νέο θα μας παρουσιάσει η Apple, ως προς τα iPhone, το νέο έτος...