Με update λογισμικού αντιμετωπίζει η Apple to θέμα με τα iPhone στην Κίνα

Με update λογισμικού αντιμετωπίζει η Apple to θέμα με τα iPhone στην Κίνα
ired.gr

Με ενημερώσεις λογισμικού αποφάσισε να αντιμετωπίσει η Apple την απαγόρευση που της επιβλήθηκε από δικαστήριο της Κίνας για την πώληση συγκεκριμένων μοντέλων iPhone, για παράβαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της  Qualcomm.

Η Apple ενημέρωσε τους χρήστες της στη χώρα πως θα πραγματοποιήσει τις ενημερώσεις λογισμικού στην αρχή της επόμενης εβδομάδας "για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή ανησυχία για τη συμμόρφωσή της με τη δικαστική εντολή".

Διαβάστε επίσης: Stop στην πώληση συγκεκριμένων iPhone στην Κίνα βάζει δικαστική απόφαση

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Qualcomm έκανε γνωστό πως ένα κινεζικό δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση πώλησης μερικών παλαιότερων μοντέλων iPhone για παραβίαση δύο εκ των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της, αν και οι δικηγόροι πνευματικής ιδιοκτησίας δήλωσαν ότι πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνος για την επίσημη επιβολή της απαγόρευσης.

"Με βάση τα μοντέλα iPhone που προσφέρουμε σήμερα στην Κίνα, πιστεύουμε ότι έχουμε συμμορφωθεί” πρόσθεσε η Apple και συνέχισε: "Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παραδώσουμε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για χρήστες iPhone στην Κίνα, η οποία θα διορθώνει τη λειτουργικότητα των δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας".

Η υπόθεση, που οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες από την Qualcomm, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας διένεξης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο τεχνολογικών εταιρειών, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες αγωγές. Ταυτόχρονα, προκαλεί αβεβαιότητα σχετικά με τις επιχειρήσεις της Apple σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της και σε μια εποχή που οι ανησυχίες σχετικά με τη μείωση της ζήτησης για τα νέα iPhones, έχει επηρεάσει και τις μετοχές της.

Διαβάστε επίσης: Apple: Προχωρά με ταχύ βήμα προς την παραγωγή δικού της wireless μόντεμ

Συγκεκριμένα, η Qualcomm φέρεται να διαπίστωσε ότι η Apple παραβίασε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατείχε σχετικά με την αλλαγή μεγέθους φωτογραφιών και τη διαχείριση εφαρμογών σε οθόνη αφής και διέταξε την άμεση απαγόρευση πωλήσεων παλαιότερων μοντέλων iPhone, από το 6S μέχρι και το X. Η Apple “απάντησε” με αίτηση επανεξέτασης στο κινεζικό δικαστήριο, προσθέτοντας πως η συνέχιση πώλησης των συσκευών δεν “βλάπτει ανεπανόρθωτα” τα συμφέροντα της  Qualcomm.

Η προκαταρκτική εντολή του δικαστηρίου διατάσσει άμεσο μπλοκάρισμα των πωλήσεων, τη στιγμή που οι δικηγόροι αναφέρουν ότι η Apple θα μπορούσε να λάβει μέτρα για να σταματήσει η διαδικασία.

Πάντως, όλα τα μοντέλα iPhone (από το 7 μέχρι το XS) ήταν διαθέσιμα για αγορά στην κινέζικη ιστοσελίδα της Apple τις προηγούμενες ώρες…