Επιστρέφει στο App Store το app του Tumblr

Επιστρέφει στο App Store το app του Tumblr
ired.gr

Η “τιμωρία” του Tumblr από την Apple φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της, καθώς η εφαρμογή της δημοφιλούς πλατφόρμας επιστρέφει στο App Store και είναι ξανά διαθέσιμη για downloading για τους χρήστες iOS.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Νοεμβρίου το App Store είχε προχωρήσει στην αφαίρεση του Tumblr app από τις λίστες του, καθώς διαπιστώθηκε πως φιλοξενούσε περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, κάτι που ήταν ρητά αντίθετο με τις πολιτικές της  Apple. Η “απάντηση” της ιδιοκτήτριας Oath σε αυτή την εξέλιξη, ήταν πολύ πιο ριζοσπαστική από το αναμενόμενο, καθώς δήλωσε στις αρχές του τρέχοντος μηνός ότι "δεν επιτρέπει πλέον περιεχόμενο για ενήλικες, συμπεριλαμβανομένου του ρητού σεξουαλικού περιεχομένου και του γυμνού (με κάποιες εξαιρέσεις)".

Διαβάστε επίσης: H iOS εφαρμογή του Tumblr εξαφανίστηκε από το App Store

Η απαγόρευση αναμένεται να ακυρωθεί επίσημα από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ενώ σημειώνεται πως τα μέλη της κοινότητας του Tumblr με αναρτήσεις πορνογραφικού περιεχομένου, έλαβαν ειδοποιήσεις από το μέσο ώστε να μπορούν να το μετακινήσουν σε διαφορετική πλατφόρμα.

Στο μεταξύ, ακόμη και αν δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ η άρση της απαγόρευσης, το λογισμικό της εφαρμογής έχει ήδη καταχωρηθεί εκ νέου στο iOS App Store.

Μια αμφιλεγόμενη αλλαγή

Η τελευταία έκδοση που είναι διαθέσιμη για “κατέβασμα” σε iPhone και iPad, περιλαμβάνει τη σημείωση πως "Αυτή η συγκεκριμένη ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης αλλαγές στις Οδηγίες της Κοινότητας του Tumblr, οι οποίες απαγορεύουν την προβολή ορισμένων ειδών περιεχομένου στο μέσο". Το λογισμικό εξακολουθεί να παραθέτει τη σημείωση “17+”, ακόμα κι αν έχει αφαιρεθεί κάθε είδους πορνογραφικό περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στην ανάρτηση κάθε είδους ακατάλληλου περιεχομένου βάζει το Tumblr

Η εξέλιξη της υπόθεσης του Tumblr σε ότι αφορά την παρουσία του στην κοινότητα του App Store αποτελεί άλλη μια ένδειξη της μονοπωλιακής ισχύος που έχει προσδώσει στην Apple το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών και της δυνατότητας που έχει να κατευθύνει τα μέλη της κοινότητας αυτής, σύμφωνα με τη δική της ηθική.