Ο Google Chrome φέρνει το Dark Mode στο macOS Mojave

Ο Google Chrome φέρνει το Dark Mode στο macOS Mojave
ired.gr

H Apple πρόσθεσε την επιλογή Dark Mode στο macOS με την αναβάθμιση του Mojave τον Σεπτέμβριο. Από τότε, third-party εφαρμογές έχουν αρχίσει να προσθέτουν dark θέματα, για να συμβαδίζουν με το συγκεκριμένο update, ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι σημαντικοί “παίκτες”, όπως ο web browser Chrome της Google, ο οποίος δεν είχε συμπεριλάβει ακόμα την προσθήκη αυτή.  

Διαβάστε επίσης: Νέο update MacOS Mojave για τα MacBook

Πλέον, έχει έρθει η ώρα για να το πράξει, καθώς η Google έκανε γνωστό πως ετοιμάζει την ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού Dark Mode στην έκδοση του Chrome για το macOS Mojave, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στις αρχές του 2019, είτε με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση (Version 72) του browser, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο ή με αυτή του Μαρτίου (Version 73).

Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη επιλογή ενεργοποιηθεί από τον χρήστη, τότε το περιβάλλον εργασίας και οι “native”εφαρμογές του λειτουργικού θα αποκτούν ένα σκούρο θέμα, προσφέροντας πιο ξεκούραστη χρήση και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το Dark Mode δεν εφαρμόζεται αυτόματα στις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, αν δεν έχουν ενσωματώσει οι ίδιοι την υποστήριξη του μέσω σχετικής αναβάθμισης.

Διαβάστε επίσης: H Microsoft κυκλοφορεί τον web browser Edge και για τους Mac

Σημειώνεται πως ορισμένες από τις υπηρεσίες της Google υποστηρίζουν ήδη το Dark Mode. Μια από αυτές είναι το YouTube, το οποίο φέρνει στο προσκήνιο μόνο το βίντεο (ρίχνοντας… μαύρο στην υπόλοιπη οθόνη), ενώ η χρωματική αυτή επιλογή έχει αρχίσει να εξυπηρετεί ολοένα και περισσότερους χρήστες, που ψάχνουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων content με πιο ξεκούραστη θέαση.