Η Apple "γεννά" νέες προσδοκίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας της AirPower

Η Apple "γεννά" νέες προσδοκίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας της AirPower
ired.gr

Αν και η συνηθισμένη πρακτική της Apple είναι να κυκλοφορεί τα νέα της προϊόντα στην αγορά, αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή τους, τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί αρκετές εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα.

Για παράδειγμα, το iPhone  X του 2017 και το iPhone XR του 2018 χρειάστηκαν κάποιες εβδομάδες για να φτάσουν στα καταστήματα από τη στιγμή που έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους, ενώ το HomePod κυκλοφόρησε στις αρχές του φετινού έτους, μετά από την παρουσίασή του, τον Ιούνιο του 2017.

Διαβάστε επίσης: Νέα στοιχεία (αλλά όχι ημερομηνία κυκλοφορίας) για τη βάση AirPower

Έπειτα από όλα αυτά, εμφανίστηκε το φιλόδοξο project της βάσης ασύρματης φόρτισης, AirPower, η οποία αναμενόταν να κυκλοφορήσει στην αγορά κάπου μέσα στο 2018, έπειτα από την… αόριστη ανακοίνωσή της, στη διάρκεια παρουσίασης των iPhone X, 8 και  8 Plus, πριν από ένα και πλέον χρόνο.

Μέχρι σήμερα, όμως, κανείς μας δεν έχει δει την AirPower στα ράφια των καταστημάτων, ενώ η Apple έχει φροντίσει να εξαφανίσει από το επίσημο website της, οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να την “φωτογραφίζει”. Με αυτά τα δεδομένα, είναι φυσικά αδύνατο για τον οποιονδήποτε να προβλέψει αν η ιδέα της  AirPower πήγε πιο πίσω χρονικά ή απλά… εγκαταλείφθηκε.  

Ωστόσο, υπάρχουν πρόσφατες ενδείξεις που φανερώνουν πως το συγκεκριμένο εξάρτημα, που θα χρησιμεύσει σε αρκετούς χρήστες iPhone και  Apple Watch, που ψάχνουν γρήγορη και ταυτόχρονη φόρτιση των συσκευών τους, μπορεί τελικά να κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2019.  Ποιες είναι αυτές; Οι ενημερώσεις της Apple για την αναζήτηση συγκεκριμένων τεχνικών που θα ασχοληθούν με τη σχεδίαση και ανάπτυξη τεχνολογιών ασύρματης ισχύος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εντοπίστηκε να αναζητά έναν αριθμό ταλαντούχων ατόμων, πρόθυμων να εργαστούν 38 με 40 ώρες την εβδομάδα στο Κουπερτίνο και στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, για να βοηθήσουν στον “σχεδιασμό, την ανάπτυξη και το λανσάρισμα Τεχνολογιών Ασύρματης Ισχύος νέας γενιάς στα προϊόντα της Apple”.

Διαβάστε επίσης: Σταδιακή εξάπλωση για την eSIM - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Τα νέα μέλη της ομάδας "Τεχνολογίας Ασύρματης Ισχύος" θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη "σχεδίων ασύρματης φόρτισης αιχμής" για το iPhone, το Apple Watch, τα AirPods, την AirPower και πολλά άλλα.

Μάλιστα, τα σενάρια ενισχύει το γεγονός πως το όνομα AirPower αναφέρεται ρητά και στις έξι καταχωρίσεις εργασίας που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 26 Οκτωβρίου και 6 Δεκεμβρίου. Λέτε να είναι σύμπτωση; Μάλλον όχι, αν και με την Apple τα πάντα είναι πιθανά! Στην αναμονή λοιπόν...