Σχεδιαστής παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή ενός mini iPhone

Σχεδιαστής παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή ενός mini iPhone
ired.gr

Μια τάση που δεν αμφισβητείται και δεν αλλάζει τα τελευταία χρόνια, είναι η διαρκής μεγέθυνση των iPhone, με δεδομένη και τη δημοφιλία των “phablets”. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν αρέσει σε όλους το ίδιο, καθώς θα προτιμούσαν πιο… μαζεμένες συσκευές.   

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Αμερικανός σχεδιαστής Dongjae "Krystofer" Kim (με θητεία στη NASA παρακαλώ), ο οποίος πρόσφατα εμπνεύστηκε και παρουσίασε τη μορφή που θα μπορούσε να έχει μια μίνι έκδοση της διάσημης συσκευής της Apple.   

Πιο αναλυτικά, ο Kim δήλωσε ότι η ιδέα του iPhone Mini “γεννήθηκε”, αφού είδε ένα παιδί να προσπαθεί να απαντήσει σε μια κλήση σε ένα iPhone μεγάλου μεγέθους. Ένα άλλο σημείο της έμπνευσής του, ήταν η παρακολούθηση ενός ηλικιωμένου ατόμου που δυσκολεύτηκε σημαντικά να φτάσει με τα δάχτυλά του στο πάνω μέρος της οθόνης.

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες για πιο λεπτό και πιο ελαφρύ iPhone μέσα στο 2019

Η ιδέα, συνεπώς, ήταν να σχεδιάσει ένα μικρότερο, λιγότερο ισχυρό και οικονομικότερο iPhone που να μπορεί να καλεί, να στέλνει μηνύματα, να υποστηρίζει μερικές βασικές εφαρμογές, να διαθέτει δυνατότητες έκτακτης ανάγκης και ένα ή δύο άλλα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως… παλαιολιθικά εν έτει 2018. "Σε αυτό το μέγεθος και το σχήμα, ο αντίχειρας θα μπορούσε να φτάσει εύκολα σε όλες τις γωνίες. Θα ήταν ελαφρύ και θα μπορούσε να χωρέσει σε οποιαδήποτε τσέπη, σε αντίθεση με τη νέα σειρά των iPhone από την Apple" ανέφερε ο σχεδιαστής.

Μπορεί η Apple να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση;

Αλήθεια, όμως, πιστεύει κανείς πως θα μπορούσα ποτέ η Αpple να κινηθεί σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση και να ξεκινήσει την παραγωγή ενός iPhone Mini; Η απάντηση είναι, προφανώς, όχι, καθώς με την επιβράδυνση της αγοράς των smartphone, η Apple έχει αλλάξει τη στρατηγική της, επιδιώκοντας την πώληση λιγότερων τηλεφώνων σε υψηλότερες ατομικές τιμές. Και αυτό, φυσικά, σημαίνει πως δεν είναι σε θέση να κάνει καμία “έκπτωση” στα χαρακτηριστικά που επιτάσσουν οι σημερινές συνθήκες του ανταγωνισμού.  

Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι χρήστες με μεγαλύτερα τηλέφωνα είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιούν για λόγους ψυχαγωγίας. Με την Apple να βασίζεται περισσότερο από ποτέ στο αναπτυσσόμενο τμήμα των Services - συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας των επερχόμενων αυθεντικών τηλεοπτικών εκπομπών - πιθανότατα θέλει να κρατήσει τα μάτια κολλημένα στις οθόνες της. Κατά συνέπεια, η ιδέα μαζικής παραγωγής ενός mini μοντέλου μπορεί, για την ώρα να μείνει μόνο σε επίπεδο σχεδιασμού, όπως αυτό που παρουσίασε ο Dongjae "Krystofer" Kim...