Apple: Προχωρά με ταχύ βήμα προς την παραγωγή δικού της wireless μόντεμ

Apple: Προχωρά με ταχύ βήμα προς την παραγωγή δικού της wireless μόντεμ
ired.gr

Μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Qualcomm (και τα… νομικά επακόλουθα αυτής), η Apple δείχνει έτοιμη να βάλει τέλος μελλοντικά και σε αυτή με την Intel, σε ότι αφορά τουλάχιστον το κομμάτι της προμήθειας με μόντεμ chips.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή δεν είναι άλλος από την επιθυμία της εταιρείας να κατασκευάσει μόνη της τα δικά της εξαρτήματα που θα τοποθετεί στις συσκευές της και όλα δείχνουν πως η μέρα αυτή δεν είναι πολύ μακριά. Συγκεκριμένα, η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να απασχολεί προσωπικό στο Σαν Ντιέγκο για τον σκοπό αυτό, ενώ η δημοσίευση αγγελίας για την εύρεση μηχανικών που θα ενισχύσουν τη συγκεκριμένη ομάδα, φανερώνει πως η δουλειά για την παραγωγή μόντεμ chip βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: Πόσο μακριά βρίσκεται η Apple από την παραγωγή δικού της modem;

Πριν από μερικές εβδομάδες, είχε γίνει γνωστό πως η Apple προσπαθούσε να προσελκύσει εργαζόμενους από την Qualcomm για να στήσει έναν κόμβο στο Σαν Ντιέγκο. που για την ώρα δεν είναι μεγάλος, ωστόσο μπορεί σύντομα να αποτελέσει τη βάση για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των wireless μόντεμ chips της εταιρείας.      

Προχωρά με τη δική της παραγωγή μόντεμ

Τη νέα εξέλιξη στο θέμα, αποκάλυψε η The Information, η οποία παρατήρησε, σε πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, πως η Apple αναζητά για έναν  αρχιτέκτονα κυψελοειδών συστημάτων μόντεμ. Το άτομο που θα επιλεγεί για τη θέση, θα έχει βασικό ρόλο στην επεξεργασία των “πτυχών αρχιτεκτονικής των συστημάτων μόντεμ”. Οι παραπάνω πληροφορίες δείχνουν αρκετές για να επιβεβαιώσουν πως η Apple προσπαθεί πράγματι να δημιουργήσει το δικό της μόντεμ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένα τέτοιο τσιπ πιθανότατα θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, οπότε ο σημερινός ρόλος της Intel ως προμηθευτή μόντεμ LTE της Apple δείχνει ασφαλής. Σημειώνεται πως η Apple διαθέτει μια ομάδα στη Βόρεια Καλιφόρνια, που ασχολείται με τα wireless chips της και επιδιώκει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον κόμβο του Σαν Ντιέγκο.  

Διαβάστε επίσης: Τα νέα iPhones προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες LTE από το iPhone X αλλά υστερούν σε σχέση με το Galaxy Note 9

Με τη μελλοντική δημιουργία των δικών της μόντεμ, η Apple θα μπορέσει να ενσωματώσει ακόμα καλύτερα το software με το hardware, ενώ η δουλειά της πάνω σε ένα 5G μόντεμ, μπορεί να δώσει λύση σε ένα σταθερό πρόβλημα της τεχνολογίας, την απόδοση της ισχύος. Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί πως το 5G δεν αναμένεται να φτάσει στα μοντέλα iPhone νωρίτερα από το 2020…  

Τέλος, σημειώνουμε πως η Apple σχεδιάζει ήδη τους δικούς της επεξεργαστές σειράς Α για το iPhone εδώ και χρόνια. Δημιουργεί επίσης και άλλα chips, που ενσωματώνει στα AirPods, ενώ οι υποεπεξεργαστές T-series έχουν βρει εφαρμογή σε ορισμένα Macs και οι S-series έχουν ενσωματωθεί στα Apple Watches.