Πληροφορίες για πιο λεπτό και πιο ελαφρύ iPhone μέσα στο 2019

Πληροφορίες για πιο λεπτό και πιο ελαφρύ iPhone μέσα στο 2019
ired.gr

Το μοντέλο iPhone που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple μέσα στο 2019, θα διαθέτει πιθανότατα μια οθόνη με την υπογραφή της Samsung, η οποία ενσωματώνει το πάνελ αφής εντός της OLED οθόνης. Σε περίπτωση που η παραπάνω εκτίμηση βγει αληθινή, τότε το νέο smartphone της Apple θα είναι ελαφρύτερο και πιο λεπτό από τους προκατόχους του.  

Διαβάστε επίσης: Χαμηλότερη η "υιοθέτηση" των iPhone XS και XR από τα περσινά μοντέλα

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι πως τα υπάρχοντα iPhones διαθέτουν λεπτές επιφάνειες αφής, που επικαλύπτουν τις οθόνες OLED ή LED. Αντίθετα, η τεχνολογία Y-OCTA της Samsung (Youm On-Cell Touch AMOLED) της Samsung ενσωματώνει τον αισθητήρα αφής στο panel της οθόνης, κάτι που σημαίνει πως αφαιρείται πλήρως η ανάγκη για την ύπαρξη ξεχωριστού στρώματος που θα υποστηρίζει την επιφάνεια αφής.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ETnews, Apple και Samsung έχουν ήδη φτάσει σε σχετική συμφωνία για την ενσωμάτωση οθονών τεχνολογίας Y-OCTA στο iPhone που θα διαδεχθεί το XS και XS Max μέσα στο επόμενο έτος.

Η Samsung έχει βελτιώσει σημαντικά την τεχνολογία της για τη δημιουργία πιο ευαίσθητης οθόνης αφής και αυτός είναι ο βασικός λόγος που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Apple για συνεργασία με τη μεγάλη της αντίπαλο. Επιπλέον, ελκυστικό είναι το γεγονός ότι η παραγωγή πλαισίων οθόνης Y-OCTA είναι έως 30% φθηνότερη από τις τυποποιημένες οθόνες.

Παρά τη μεγάλη τους αντιπαλότητα σε εμπορικό επίπεδο (η ανάπτυξη της σειράς Galaxy είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια), η κορεατική εταιρεία προμηθεύει εξαρτήματα για τις συσκευές iOS. Σήμερα αποτελεί τον αποκλειστικό πάροχο των πάνελ OLED για τα iPhone XS και XS Max, αν και η ETnews αναφέρει ότι η LG Display θα συμμετάσχει και αυτή στις παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν από αυτό τον μήνα και μετά. Η Samsung ήταν εκείνη που ανέπτυξε όλες τις οθόνες για το iPhone X του περασμένου έτους και έτσι η ανάθεση της υποχρέωσης να δημιουργήσει τις οθόνες για το iPhone του 2019 δεν θα προξενήσει εντύπωση σε κανέναν.

Διαβάστε επίσης: Test: Το iPhone XS Max αφήνει πίσω το Huawei Mate 20 Pro

Τις παραπάνω πληροφορίες ενισχύουν προηγούμενες αναφορές που θέλουν το iPhone XR να είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς με LED οθόνη, ενώ αυτό ή αυτά που θα κυκλοφορήσουν από το 2019 και έπειτα αναμένεται να έχουν OLED.