Instagram Tip: Αποτρέψτε το sharing των Stories σας μέσω μηνυμάτων

Instagram Tip: Αποτρέψτε το sharing των Stories σας μέσω μηνυμάτων
ired.gr

Αν είστε πιστοί χρήστες του Instagram μέσα από το iPhone σας, τότε πιθανότατα σας αρέσει να μοιράζεστε τα Stories σας με φίλους, μέλη της οικογένειάς σας και άλλους γνωστούς σας. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν επιθυμείτε να “μοιράζονται” οι Ιστορίες σας μέσω μηνυμάτων από άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ στη ζωή σας, τα οποία πιθανώς ανακάλυψαν το υλικό σας μέσα από κάποια Αναζήτηση!  

Ο τρόπος για να αποτρέψετε τέτοιου τύπου φαινόμενα είναι αρκετά απλός και μπορείτε να το πετύχετε τόσο μέσα από την κινητή σας συσκευή όσο και μέσα από τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης: Instagram: Επιτρέπει, πλέον, την αποστολή ηχογραφημένων μηνυμάτων

Ξεκινάμε με την κινητή συσκευή. Αρχικά ανοίξτε την εφαρμογή του Instagram στο iPhone σας, ανοίξτε την καρτέλα του Profile σας και ξεδιπλώστε το μενού στο δεξί μέρος της οθόνης. Βρείτε τις Ρυθμίσεις (Settings) και στη συνέχεια σκρολάρετε προς τα κάτω, στα Story Controls. Στην επόμενη οθόνη, σκρολάρετε στην επιλογή Allow Sharing (Επιτρέψτε την Κοινοποίηση) και κατευθύνετε το slider στη θέση off (από το μπλε στο λευκό).

Και συνεχίζουμε με τον υπολογιστή. Αν βρίσκεστε μπροστά στον Mac σας ή στο PC σας, οδηγήστε τον web browser σας στη σελίδα του Instagram, κάντε log in με τους κωδικούς σας και ακολουθήστε τα εξής: Κλικάρετε στο προφίλ σας, στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Στην επόμενη οθόνη, δίπλα από το κουμπί Επεξεργασία Προφίλ (Edit Profile) βρίσκεται το κουμπί των Ρυθμίσεων. Το πατάτε και στη συνέχεια σκρολάρετε προς τα κάτω, στο Απόρρητο και Ασφάλεια (Privacy and Security).  Ακολούθως, κάτω από την Κοινοποίηση Ιστοριών (Story Sharing), απλά ξετικάρετε την επιλογή Να Επιτρέπεται η Κοινοποίηση (Allow Sharing).

Αυτό ήταν…