Πως αλλάζουν οι καιροί: Χωρίς υποδοχή 3.5 mm το νέο Samsung A8s!

Πως αλλάζουν οι καιροί: Χωρίς υποδοχή 3.5 mm το νέο Samsung A8s!
ired.gr

Έχουν περάσει 2 και πλέον χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η Apple παρουσίαζε τότε το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus. Οι συσκευές έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τους Apple fans, ωστόσο αρκετοί άλλοι (ανάμεσά τους και κριτικοί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα) στέκονταν σε ένα κοινό σημείο: την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών 3.5 mm, η οποία θεωρήθηκε σαν κίνηση της Apple που αποσκοπούσε στην ενίσχυση πωλήσεων των AirPods που κυκλοφορούσαν και συνδέονταν με τη συσκευή μέσω της θύρας Lightning.

Η κίνηση αυτή, μάλιστα, της Apple, είχε δώσει το έναυσμα στη μεγάλη ανταγωνίστριά της, Samsung, να κυκλοφορήσει ένα περιπαικτικό video για την προβολή της δικής της σειράς smartphones, Galaxy.

Σήμερα, η ίδια η Samsung έρχεται να παρουσιάσει η ίδια ένα νέο smartphone, το Galaxy A8s, το οποίο πρωτοπορεί με την οπή στο πάνω μέρος της οθόνης, για την υποστήριξη της selfie κάμερας, ωστόσο φαίνεται πως έχει επιλέξει την… κατάργηση της υποδοχής 3.5 mm για τα ακουστικά!  

Το γεγονός ότι το τηλέφωνο δεν διαθέτει τέτοιου τύπου υποδοχή ήχου είναι ορατό στις διαφημιστικές φωτογραφίες της συσκευής, ενώ ο μόνος connector που διαθέτει είναι η υποδοχή USB-C στο κάτω μέρος. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως το Galaxy A8s συγκαταλέγεται στη mid-range κατηγορία smartphones και η Samsung διαθέτει μεγάλη σειρά συσκευών σε αυτό το εύρος τιμών. Η έλλειψη υποδοχής ακουστικών σε αυτή τη συσκευή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εταιρεία θα κάνει το ίδιο με όλα τα επερχόμενα μοντέλα της.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το πολυαναμενόμενο τηλέφωνο της Samsung (λόγω... οπής) έρχεται χωρίς υποδοχή 3,5 χιλιοστών είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι η μεγάλη κορεάτικη εταιρεία είχε επιλέξει να διακωμωδήσει δημόσια την Apple για μια παρόμοια κίνηση!  

Διαβάστε επίσης: Η Samsung παρουσίασε το πρώτο smartphone με οπή στην οθόνη

Η αλήθεια είναι πάντως, πως το A8s ίσως αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων για τα μελλοντικά μοντέλα της Samsung, καθώς ένα σχετικό δημοσίευμα τον Οκτώβριο είχε αναφέρει ότι η εταιρεία θα καταργήσει οριστικά τη συγκεκριμένη υποδοχή από τις ναυαρχίδες της κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος (πιθανώς μετά την κυκλοφορία του S10 το Φεβρουάριο). Και, γενικά, οι κατασκευαστές smartphone δείχνουν να έχουν υποκύψει στην τάση αυτή, καθώς η τελευταία ναυαρχίδα της Huawei, το Mate 20 Pro, δεν έχει υποδοχή ακουστικών, ενώ και οι Xiaomi και OnePlus έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.  

Συμπερασματικά και μιλώντας σαν χρήστες, η κατάργηση της υποδοχής των 3.5 mm από τα smartphones, δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή κίνηση από τις εταιρείες (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα), καθώς είναι αρκετός ο κόσμος που χρησιμοποιεί κλασικά ενσύρματα ακουστικά είτε για τις συνομιλίες του είτε για να ακούει μουσική.