Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η υπηρεσία Apple Pay - Σιγή για την Ελλάδα

Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η υπηρεσία Apple Pay - Σιγή για την Ελλάδα
ired.gr

Άλλη μια χώρα στην Ευρώπη υποδέχεται την υπηρεσία mobile πληρωμών Apple Pay, λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμά της σε Βέλγιο και Καζακστάν.

Συγκεκριμένα, η Apple Pay κάνει το ντεμπούτο της στη Γερμανία (τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο), έχοντας εξασφαλίσει υποστήριξη από 15 τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, όπως η Deutsche Bank, η Commerzbank μονάδα Comdirect, η Hypovereinsbank, η Wirecard, η Hanseatic Bank και άλλοι.

Διαβάστε επίσης: Συμμετρικά AirPods που θα ταιριάζουν σε κάθε αυτί, σκέφτεται η Apple

Δεδομένης της κυριαρχίας της Γερμανίας στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, αρκετοί μπορεί να εκφράσουν την έκπληξή τους από την σχετικά καθυστερημένη άφιξη της Apple Pay στη χώρα. Αξίζει μόνο να αναφέρουμε πως η λειτουργία ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 και στη Γαλλία το 2016.

Στη Γερμανία, όμως, μια διαμάχη για τα τραπεζικά τέλη, κράτησε πίσω το λανσάρισμά της και υποχρέωσε την Apple να αναλωθεί σε τεταμένες διαπραγματεύσεις με τα γερμανικά τραπεζικά ιδρύματα, ώστε να καταλήξει στις απαραίτητες συμφωνίες για τις αμοιβές και τον έλεγχο των κινήσεων.  

Με την επίσημη κυκλοφορία της, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο γρήγορα θα υιοθετηθεί από τους Γερμανούς καταναλωτές, τη στιγμή που και ο ίδιος ο Tim Cook αναγνώρισε ότι οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου έχουν αναπτυχθεί βραδύτερα από ό, τι περίμενε. Όμως, η Ευρώπη διατηρεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των Η.Π.Α λόγω της ευρείας χρήσης της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών.

Διαβάστε επίσης: Διαρκές το ενδιαφέρον της Apple στη μουσική βιομηχανία

Ο Tim Cook είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια παρουσίασης των κερδών της Apple μέσα στον Ιούλιο, πως η Apple Pay θα φτάσει στη Γερμανία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως κι έγινε. Εάν υπάρχει μια άλλη αγορά στην οποία μπορεί να “τρέξει” η υπηρεσία πριν μας αποχαιρετήσει το 2018, αυτή είναι η Σαουδική Αραβία, ενώ καμία νύξη ή υπόθεση δεν έχει γίνει, για την ώρα, για την επίσημη ενεργοποίησή της στην Ελλάδα.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τις χώρες στις οποίες υποστηρίζεται ήδη η Apple Pay σε Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό, Λατινική Αμερική-Καραϊβική, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αμερική, μπορείτε να κλικάρετε ΕΔΩ.