iOS: Το Google Lens επεκτείνεται και στη μηχανή αναζήτησης

iOS: Το Google Lens επεκτείνεται και στη μηχανή αναζήτησης
ired.gr

Ακόμη περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης προσφέρει και στους χρήστες iOS συσκευών, πλέον, η Google, μέσα από τις εφαρμογές της. Αυτή τη φορά, ο λόγος γίνεται για την επίσημη προσθήκη της λειτουργίας Google Lens στην εφαρμογή αναζήτησης Google.  

Η Google Lens είχε ανακοινωθεί για το λειτουργικό iOS πριν μερικούς μήνες και είχε ήδη προστεθεί στο app Google Photos, ωστόσο σταδιακά θα αρχίσει να “εμφανίζεται” και στη search πλατφόρμα της Google, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να ανακαλύψει, άμεσα, στοιχεία για πράγματα που “βλέπει” εκείνη τη στιγμή μέσα από την κάμερα του iPhone του.

Διαβάστε επίσης: Η Google "βάζει στο συρτάρι" την εφαρμογή μηνυμάτων Google Allo

Τι είναι όμως η Google Lens και τι παραπάνω μπορεί να σας προσφέρει, κατά την παρακολούθηση μιας φωτογραφίας (μέχρι τώρα) ή μιας εικόνας που καταγράφει σε real time το κινητό σας;

Η εφαρμογή εστιάζει σε στοιχεία του περιβάλλοντα χώρου και σας δίνει τη δυνατότητα να ψάξετε λεπτομέρειες γι’ αυτά μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα αναζήτησης της Google. Σε πρώτη φάση και σύμφωνα με το επίσημο post που συνοδεύει την προεπισκόπησή της… “ορισμένα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε: 1. Κείμενο: Πατήστε αριθμούς τηλεφώνων, URL ιστοτόπων, διευθύνσεις, ημερομηνίες και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 2. Μέρη: Μάθετε περισσότερα σχετικά με αξιοθέατα, σημεία ενδιαφέροντος και σημαντικά κτίρια, 3. Έργα τέχνης: Μάθετε περισσότερα σχετικά με πίνακες ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης σε ένα μουσείο, 4. Πολυμέσα: Αναζητήστε βιβλία, ταινίες, άλμπουμ μουσικής και βιντεοπαιχνίδια κατά εξώφυλλο”.  

Πώς λειτουργεί η Google Lens

Η πρόσβαση στη λειτουργία Google Lens είναι απλή. Αρχικά, πατάτε στην εφαρμογή Google Photos στο iPhone σας και στη συνέχεια, αφού επιλέξετε την υπό επεξεργασία φωτογραφία σας, επιλέγετε το εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά από τον Κάδο Ανακύκλωσης, στο μενού της βάσης της οθόνης. Ακολούθως, ο Lens θα εντοπίσει στοιχεία της φωτογραφίας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν (ένα αντικείμενο, μια επιγραφή, έναν πίνακα ζωγραφικής) και θα το “μεταφέρει” στο Google search για να σας παραθέσει περισσότερα στοιχεία. Επιπλέον, αν εντοπίσει κάποιον αριθμό τηλεφώνου ή ένα όνομα, θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νέα επαφή στο τηλέφωνό σας, ενώ σας επιτρέπει, επίσης, να επιλέξετε εσείς το κείμενο που επιθυμείτε από την εικόνα και στη συνέχεια να “ψάξετε” γι’ αυτό στην πλατφόρμα της Google.  

Διαβάστε επίσης: Google Lens - Θα αλλάξει τον τρόπο που η κάμερά σας βλέπει τον κόσμο

Οι παραπάνω δυνατότητες, που μέχρι σήμερα υπήρχαν μονάχα μέσα από την εφαρμογή Google Photos, θα προσφέρονται πλέον και μέσω του Google Search, με το εικονίδιο του Google Lens να προστίθεται δίπλα στο μικρόφωνο, στη μπάρα αναζήτησης της εφαρμογής. Έτσι, με το πάτημά του και τη χρήση της κάμερας, θα μπορείτε να εστιάσετε, για παράδειγμα, σε ένα τοπικό εστιατόριο και την ίδια στιγμή να βρείτε πληροφορίες και κριτικές γι’ αυτό.

Επαναλαμβάνουμε πως η Google Lens προστίθεται σταδιακά στο Google Search (στην Ελλάδα δεν το έχουμε δει ακόμα) και μόλις το δούμε να λειτουργεί και στα μέρη μας, θα σας παρουσιάσουμε περισσότερα…