Test: Το iPhone XS Max αφήνει πίσω το Huawei Mate 20 Pro

Test: Το iPhone XS Max αφήνει πίσω το Huawei Mate 20 Pro
ired.gr

Το iPhone XS Max αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη στην αγορά των smartphones και η τελευταία απόδειξη ήρθε μετά το συγκριτικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε με το πολύ ισχυρό, επίσης, Huawei Mate 20 Pro.

Το iPhone XS Max έχει κερδίσει μέχρι σήμερα όλα τα Android smartphones, στα συγκριτικά τεστ που έχει πραγματοποιήσει ο γνωστός YouTuber, PhoneBuff. Ωστόσο, δεν είχαμε δει πως θα ανταποκρινόταν απέναντι στο Huawei Mate 20 Pro. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως η Huawei, που είχε υποστηρίξει πριν καιρό ότι το chipset της, Kirin 980, θα ήταν ταχύτερο από το A12 Bionic της Apple, δεν θα αισθάνεται και πολύ… άνετα με τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου τεστ!

Διαβάστε επίσης: Χαμηλότερη η "υιοθέτηση" των iPhone XS και XR από τα περσινά μοντέλα

Ήταν Σεπτέμβριος του 2018, όταν η Huawei ανέφερε ότι το chip Kirin 980 του Mate 20 Pro θα ήταν πιο γρήγορο από το A12 Bionic της Apple. Και οι δύο επεξεργαστές κατασκευάζονται με την ίδια διαδικασία 7nm και προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κινέζικη τεχνολογική εταιρεία ισχυρίστηκε πρόωρα ότι θα λανσάρει έναν ταχύτερο επεξεργαστή κινητής συσκευής από την Apple, καθώς το ίδιο είχε πράξει και το 2017 για το chip Kirin 970, όταν κλήθηκε να το συγκρίνει με το A11 της Apple.

Στη νέα συγκριτική δοκιμή μεταξύ των δυο flagships smartphones, ενώ το Mate 20 Pro πήρε πρόωρο προβάδισμα με τη φόρτωση των πρώτων εφαρμογών, το iPhone XS Max πήρε κεφάλι περίπου στα μισά του πρώτου γύρου εξέτασης, καθώς υλοποίησε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα τη διαδικασία λήψης και επεξεργασίας μιας selfie.

Συνολικά, το XS Max ηγήθηκε του Mate 20 Pro κατά πέντε δευτερόλεπτα στον πρώτο γύρο. Η χρονική διαφορά μεταξύ των δυο συσκευών αυξήθηκε περισσότερο στον δεύτερο γύρο της δοκιμής, αγγίζοντας τα 18 δευτερόλεπτα, όταν η ναυαρχίδα της Huawei απέτυχε να κρατήσει το Microsoft Excel ανοιχτό, ακόμη και με μνήμη RAM 8GB σε σύγκριση με αυτή του XS Max, στα 4GB.

Για του λόγου του αληθές, μπορείτε να παρακολουθήσετε το συγκριτικό video που ακολουθεί και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα…