Instagram: Επιτρέπει, πλέον, την αποστολή ηχογραφημένων μηνυμάτων

Instagram: Επιτρέπει, πλέον, την αποστολή ηχογραφημένων μηνυμάτων
ired.gr

Τη δυνατότητα στους χρήστες του να επικοινωνούν μέσω ηχητικών μηνυμάτων προσφέρει, πλέον, το Instagram, συμπληρώνοντας έτσι τις υπηρεσίες που προσφέρει το Instagram Direct.

Διαβάστε επίσης: Update για την εφαρμογή Συντομεύσεις - Τι διορθώνει

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες του Instagram μπορούσαν να επικοινωνήσουν με γραπτά μηνύματα, μέσω του Instagram Direct. Πλέον, η πλατφόρμα ανταλλαγής φωτογραφιών προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μέσω ηχητικών μηνυμάτων, ακολουθώντας το Facebook Messenger, το οποίο διαθέτει τη συγκεκριμένη λειτουργία εδώ και μερικά χρόνια. Η ηχητική επικοινωνία του Instagram λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιεί και το Messenger και η απουσία υποστήριξής της από την πλατφόρμα το προηγούμενο διάστημα, αποτελούσε ένα ζήτημα το οποίο προκαλούσε απορίες.

Πώς θα στείλετε το ηχητικό σας μήνυμα

Πλέον, αν επιθυμούν οι χρήστες να αποστείλουν ένα ηχητικό μήνυμα σε κάποιον “φίλο”, πρέπει να πατήσουν στο κουμπί “Instagram Direct” (έχει σαν εικονίδιο μια σαΐτα), ώστε να “ανοίξουν” μια συνομιλία. Στο διαθέσιμο πεδίο για την πληκτρολόγηση ενός άμεσου μηνύματος, υπάρχει πλέον ορατό ένα μικρόφωνο, το οποίο ο χρήστης μπορεί να πατήσει και στη συνέχεια να ηχογραφήσει το μήνυμά του. Για την ηχογράφηση του μηνύματος, το συγκεκριμένο κουμπί πρέπει να παραμένει πατημένο, ενώ η διάρκεια του ηχητικού μηνύματος δεν πρέπει να ξεπερνάει το ένα λεπτό.  

Τα ηχητικά μηνύματα μπορούν να βρουν εφαρμογή τόσο σε ατομικές (one-on-one) όσο και σε ομαδικές (group) συνομιλίες σε iOS και Android συσκευές, ενώ μπορεί να αποδειχθούν, σαν λειτουργία, εξαιρετικά ωφέλιμα σε χώρες με όχι τόσο δημοφιλείς γλώσσες ή σε χρήστες που δεν έχουν μεγάλη έφεση στη χρήση πληκτρολογίου και προτιμούν να μιλούν με τους φίλους τους αντί να πληκτρολογούν.