Stop στην πώληση συγκεκριμένων iPhone στην Κίνα βάζει δικαστική απόφαση

Stop στην πώληση συγκεκριμένων iPhone στην Κίνα βάζει δικαστική απόφαση
ired.gr

Νέο επεισόδιο στη μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στην Qualcomm και την Apple παίχτηκε τις προηγούμενες ώρες στην Κίνα, καθώς δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία κατασκευής chipsets και επέβαλε απαγόρευση πώλησης iPhone στη χώρα, που κυκλοφορούν με λειτουργικό σύστημα μέχρι και iOS11.  

Διαβάστε επίσης: Τον Απρίλιο του 2019 ξεκινά η μεγάλη δίκη της Apple με την Qualcomm

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε πως η Apple παραβίασε πατέντες της Qualcomm, οι οποίες σχετίζονται με την δυνατότητα των χρηστών να διαχειριστούν και να διαφοροποιήσουν το μέγεθος των φωτογραφιών και με τη διαχείριση εφαρμογών μέσω χρησιμοποίησης της touch screen. Οι πατέντες αυτές σχετίζονται με software και η Apple υποστηρίζει πως το iOS 12 δεν τις παραβιάζει. Έτσι, η απαγόρευση αφορά μονάχα στα iPhone που κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας με εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα που φτάνει μέχρι την έκδοση iOS 11.

“Η προσπάθεια της Qualcomm να απαγορεύσει την πώληση προϊόντων μας, αποτελεί άλλη μια απεγνωσμένη προσπάθεια από μια εταιρεία, οι παράνομες πρακτικές της οποίας ερευνώνται από τις δικαστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο. Όλα τα μοντέλα iPhone παραμένουν διαθέσιμα για τους πελάτες μας στην Κίνα. Η Qualcomm αναφέρεται σε πατέντες, που δεν έχει αναπτύξει ποτέ μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας που είναι ήδη άκυρη” ανέφερε σε επιθετικό ύφος η Apple με αφορμή την παραπάνω απόφαση και ξεκαθάρισε πως οι πατέντες σχετίζονται μονάχα με το iOS 11, το λειτουργικό με το οποίο κυκλοφόρησαν iPhone και iPad το 2017. “Τα iPhone που πωλούνται σήμερα, τρέχουν το λειτουργικό iOS 12 και τη νέα version του, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο” συμπλήρωσε η εταιρεία.  

Διαβάστε επίσης: Huawei: Οι ΗΠΑ διέταξαν τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας

Η Qualcomm με τη σειρά της δήλωσε πως δεν συνηθίζει να οδηγείται σε δικαστικές λύσεις με εταιρείες που έχει συνεργαστεί, ωστόσο αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τη στιγμή που η Apple εξακολουθεί να επωφελείται από την πνευματική ιδιοκτησία της Qualcomm χωρίς να της αποδίδει τα χρήματα που της αναλογούν για την αποζημίωση.