iPhone: Πρόβλημα συνδεσιμότητας παρουσιάζει το iOS 12.1.1

iPhone: Πρόβλημα συνδεσιμότητας παρουσιάζει το iOS 12.1.1
ired.gr

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, η Apple λάνσαρε μια ενημερωμένη έκδοση του iOS 12, την iOS 12.1.1 για τα iPhone και τα iPad.

Το συγκεκριμένο update του λειτουργικού συστήματος των κινητών συσκευών της Apple, έφερε μια σειρά από διορθώσεις και νέα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα που παρείχε στους χρήστες να προχωρήσουν σε άμεση εναλλαγή της κάμερας που χρησιμοποιούν (τη selfie κάμερα ή την κάμερα της πλάτης) κατά τη διάρκεια μιας video-κλήσης FaceTime, μονάχα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφορεί το νέο update του iOS12 - Τα νέα χαρακτηριστικά και οι διορθώσεις

Πέρα από τα καλούδια όμως, το update προκάλεσε και προβλήματα λειτουργίας σε αρκετούς χρήστες, οι οποίοι έσπευσαν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Forbes, αρκετοί χρήστες iPhone παραπονέθηκαν πως δεν μπορούσαν, μετά την ολοκλήρωση του update, να συνδεθούν με τον πάροχό τους για να χρησιμοποιήσουν τα mobile data τους.

Αυτό το ζήτημα συνδεσιμότητας φαίνεται να έχει παρουσιαστεί σε χρήστες iPhone σε διάφορες χώρες του κόσμου και το συγκεκριμένο σφάλμα μπορεί να επηρεάσει διαφορετικές μονάδες με διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, κάποιοι χρήστες υποστήριξαν ότι μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο 4G LTE του παρόχου τους για να χρησιμοποιήσουν το Safari, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν άλλες εφαρμογές! Ένας άλλος χρήστης είπε ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει μια σύνδεση LTE για να χρησιμοποιήσει το Twitter ή το Amazon, αλλά μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυό του όταν χρησιμοποιεί όλες τις εφαρμογές της Google και το WhatsApp. Άλλοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν καθόλου με τον πάροχό τους και πρέπει να αναζητήσουν Wi-Fi δίκτυο για να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή στις εφαρμογές που ζητούν χρήση Touch ή Face ID

Κάποιοι ιδιοκτήτες iPhone ανέφεραν ότι προσπάθησαν να διορθώσουν το πρόβλημα, ενημερώνοντας τις ρυθμίσεις του φορέα και προχωρώντας σε επανεκκίνηση, αλλά και αυτή η ενέργεια δεν έφερε αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο, πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η Apple φέρεται να γνώριζε ήδη το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο είχε αναφερθεί από τους beta testers του iOS 12.1.1, πριν αυτό τεθεί επίσημα στη διάθεση του κοινού!  

Με βάση τα παραπάνω, αν δεν έχετε ακόμα προχωρήσει σε update του λειτουργικού σας στο iPhone, μπορείτε να περιμένετε λίγο μέχρι να προχωρήσει η Apple στη διόρθωση. Εκτός κι αν δεν χρησιμοποιείτε καθόλου mobile data για σύνδεση στο Internet και βρίσκετε την άκρη σας μέσω WiFi!