Νέα στοιχεία (αλλά όχι ημερομηνία κυκλοφορίας) για τη βάση AirPower

Νέα στοιχεία (αλλά όχι ημερομηνία κυκλοφορίας) για τη βάση AirPower
ired.gr

Μπορεί η βάση ασύρματης φόρτισης που έχει προαναγγείλει η Apple, η AirPower, να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, ωστόσο μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, προσφέρει ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας του εξαρτήματος.

Συγκεκριμένα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό ID για την προστασία των δεδομένων που μεταδίδονται μεταξύ της AirPower και των συσκευών που φορτίζει.

Διαβάστε επίσης: Έξυπνη θήκη μπαταρίας και για τα νέα iPhone σκέφτεται η Apple

Ένα από τα στοιχεία στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνει πως η AirPower είναι ικανή να αναγνωρίσει τη συσκευή με τη μεγαλύτερη οθόνη και μέσα από αυτή να εμφανίσει τις καταστάσεις φόρτισης όλων των συσκευών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό διασφαλίζει ότι το iPhone που τοποθετείται στη βάση, θα δείχνει πάντα τις καταστάσεις φόρτισης άλλων συσκευών, όπως το Apple Watch.

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο φορτιστή AirPower κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Ουσιαστικά, το iPhone σας θα παρουσιάζει στην οθόνη κλειδώματος μια επισκόπηση της κατάστασης φόρτισης του, καθώς και των Apple Watch και AirPods, που βρίσκονται επίσης στη βάση.

Σε άλλο σημείο, στην αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple εξηγεί ότι η ασύρματη βάση φόρτισης "μπορεί να ενσωματώσει" μια σειρά τεχνολογιών φόρτισης, όπως η φόρτιση Qi, η τεχνολογία Power Matters Alliance και πολλά άλλα.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας περιγράφει ένα χαρακτηριστικό ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων συσκευών που φορτίζονται μέσω της AirPower. Η Apple εξηγεί ότι η AirPower μεταδίδει ένα μικρό ποσό data στα αξεσουάρ που φορτίζει και για λειτουργίες όπως τα animations φόρτισης.

Ουσιαστικά, η AirPower μπορεί να εκχωρήσει σε κάθε συσκευή, όπως το iPhone ή το Apple Watch, ένα μοναδικό αναγνωριστικό χρήσης όταν μεταφέρονται τέτοιες πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι η κακόβουλη συμπεριφορά θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο τη συλλογή «αβλαβών δεδομένων».

Διαβάστε επίσης: Το AirPower mat θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον επόμενο μήνα

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω, εντάσσονται σε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δεν αποτελούν μέρη σε ένα πλήρες δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έτσι, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η εκτίμηση για την ημερομηνία κυκλοφορίας της συγκεκριμένης συσκευής. Πάντως, αναλυτές που παρακολουθούν τα πεπραγμένα της Apple, ανέφεραν πως η συσκευή αναμένεται, το αργότερο, στις αρχές του 2019. Για να δούμε…