Χαμηλότερη η "υιοθέτηση" των iPhone XS και XR από τα περσινά μοντέλα

Χαμηλότερη η "υιοθέτηση" των iPhone XS και XR από τα περσινά μοντέλα
ired.gr

Η εταιρεία αναλύσεων Mixpanel, η οποία το προηγούμενο διάστημα παρουσίασε στοιχεία για το ποσοστό υιοθέτησης του iOS 12, χωρίς σημαντική απόκλιση από τα επίσημα στοιχεία της Apple, διαθέτει εργαλεία και για την καταγραφή της “υιοθέτησης” των μοντέλων iPhone. Και τα νέα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε μια περίοδο που τα δημοσιεύματα για την επιβράδυνση των πωλήσεων των νέων iPhone διαδέχονται το ένα το άλλο.  

Τα νέα δεδομένα της εταιρείας προέρχονται από αναλύσεις εντός εφαρμογών και ιστότοπων για mobile συσκευές, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν αριθμητικά και άλλα στοιχεία για την πορεία των μοντέλων iPhone.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη τοποθέτηση της Apple για την πορεία του iPhone XR

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Mixpanel, το iPhone XR είναι στην πραγματικότητα το best-selling μοντέλο iPhone ανά εβδομάδα, αντανακλώντας όσα είπε ο προ ημερών ο VP της Apple, Greg Joshua. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από τη σύγκριση στην αύξηση της “υιοθέτησης” του iPhone XR σε εβδομαδιαία βάση με τα αντίστοιχα στοιχεία “υιοθεσίας” για τα iPhone XS και iPhone XS Max. Το iPhone XR δεν ηγείται με ευρύ περιθώριο από τις άλλες δυο συσκευές της “οικογένειας” και υπάρχουν μεμονωμένες ημέρες όπου μένει πίσω σε σύγκριση με τα iPhone XS ή XS Max, όμως σε εβδομαδιαία βάση, βρίσκεται μπροστά τους.

Σε περίπτωση που ληφθούν υπόψη τα συνδυαστικά δεδομένα για τα iPhone XS και iPhone XS Max, το iPhone XR περιορίζεται σημαντικά, όμως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για δύο συσκευές έναντι μιας.

Από εκεί και πέρα, η υιοθέτηση των iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές εβδομάδες όπου οι αριθμοί “υιοθεσίας” αυξάνονται σημαντικά για εκείνες τις συσκευές. Έτσι, από τις 8 Δεκεμβρίου, η υιοθέτηση του iPhone X αγγίζει το 11,39%, ακολουθούμενη από το iPhone 8 Plus στο 9,31% και το iPhone 8 στο 9,22%.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί, ωστόσο, είναι το ποσοστό υιοθέτησης του iPhone 8, του iPhone 8 Plus και του iPhone X μετά το περσινό λανσάρισμα, σε σύγκριση με τη φετινή κυκλοφορία των iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR. Η Mixpanel εξηγεί ότι πέντε εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, το iPhone XR έφτασε σε υιοθέτηση 1,5%, ενώ το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus εξασφάλισαν υιοθέτηση 3,6% την αντίστοιχη περίοδο.

Για τα higher-end μοντέλα iPhone, το Mixpanel εξετάζει την υιοθεσία κατά τη διάρκεια των δύο μηνών μετά την κυκλοφορία τους. Το iPhone X εξασφάλισε περίπου 7% υιοθεσία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ το iPhone XS και το iPhone XS Max εξασφάλισαν περίπου 5%.

Συμπερασματικά, τα δεδομένα δείχνουν ότι το iPhone XS και το iPhone XS Max ξεκίνησαν πιο αργά από το iPhone X του περασμένου έτους, αλλά το iPhone XR είναι πράγματι το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις, όπως ανέφερε η Apple τον περασμένο μήνα.