Διαρκές το ενδιαφέρον της Apple στη μουσική βιομηχανία

Διαρκές το ενδιαφέρον της Apple στη μουσική βιομηχανία
ired.gr

Στην εξαγορά της Platoon, μιας βρετανικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τους Saul Klein και τον Denzyl Feigelson, προχώρησε η Apple. Σημειώνεται πως ο Feigelson ήταν πρώην στέλεχος (και νυν σύμβουλος) της Apple και υπεύθυνος για το δημοφιλές iTunes Music Festival.

Η Platoon, που ιδρύθηκε το 2016, είναι μια εταιρεία δημιουργικών υπηρεσιών με έδρα το Λονδίνο, η οποία παρέχει ανάπτυξη καλλιτεχνών και μια ποικιλία υπηρεσιών βίντεο, ήχου και μάρκετινγκ σε τραγουδιστές και συγκροτήματα. Η εταιρεία συνεργάστηκε στο παρελθόν με επιτυχημένους καλλιτέχνες, όπως οι Stefflon Don, Jorja Smith, Billie Elish, Jacob Banks, Rex Orange County, Mr Eazi και Yebba.

Διαβάστε επίσης: Η Apple Music αναπτύσσεται, αλλά υπολείπεται ακόμα της Spotify

Σύμφωνα με το Music Business Worldwide, ο Feigelson θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας των 12 ατόμων της εταιρείας, από τα κεντρικά της γραφεία και τα στούντιο εγγραφής στο Λονδίνο. Επιπλέον, η Platoon θα συνεχίσει να συνεργάζεται με καλλιτέχνες για να παρέχει υποστήριξη στις περιοδείες, δημιουργία περιεχομένου και μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευκαιρίες για παγκόσμια επέκταση.

"Η συμφωνία με την Apple δίνει στην Platoon την υποστήριξη και τους πόρους για να επιτύχει το όραμά της και να συνεχίσει το έργο της, με στόχο την ανάπτυξη πρωτότυπης μουσικής και οπτικού περιεχομένου, αφήνοντας τους καλλιτέχνες ελεύθερους να υπογράψουν με ποιον θέλουν και να διανείμουν τη μουσική τους όπου επιθυμούν" ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στις δυο εμπλεκόμενες πλευρές. 

Ο Feigelson εργάστηκε στο παρελθόν για την Apple για πάνω από 15 χρόνια στους τομείς καλλιτεχνικών σχέσεων και live εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του iTunes Music Festival, που λάμβανε χώρα μέχρι το 2017.

Το ενδιαφέρον της Apple για την Platoon και τις υπηρεσίες της είναι πιθανό να αποτελεί μια κίνηση για την περαιτέρω ενσωμάτωσή της στη μουσική βιομηχανία. Επιπλέον, ακολουθεί την πρόσφατη εξαγορά της Asaii, τον Οκτώβριο, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της Apple Music, ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες της.  

Διαβάστε επίσης: Apple: Επενδύει ακόμη περισσότερο στην παραγωγή ταινιών

Τον Μάιο, ένα δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι η Apple Music προχωρά στη σύσταση ενός παγκόσμιου τμήματος μουσικών εκδόσεων με επικεφαλής την πρώην νομική διευθύντρια της iTunes International, Elena Segal. Η δημιουργία ενός τέτοιου βραχίονα θα επέτρεπε στην Apple να συνεργάζεται απευθείας με καλλιτέχνες, αντί να ασχολείται με δισκογραφικές εταιρείες ή εκδότες, κάτι που θα μπορούσε να της επιτρέψει να διαμορφώσει πιο προσοδοφόρες συμφωνίες με τους μουσικούς και να έχει πιο δημιουργικό έλεγχο, καθώς και μεγαλύτερο επίπεδο αποκλειστικότητας.