Έξυπνη θήκη μπαταρίας και για τα νέα iPhone σκέφτεται η Apple

Έξυπνη θήκη μπαταρίας και για τα νέα iPhone σκέφτεται η Apple
ired.gr

H θήκη Smart Battery, με τον… περίεργο σχεδιασμό της, είχε κυκλοφορήσει το 2015 από την Apple, βρίσκοντας αρχικά εφαρμογή στα iPhone 6 και 6S, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και στο iPhone 7. Με το λανσάρισμα των iPhone X και iPhone 8, υπήρξαν ορισμένοι που αναρωτήθηκαν αν η Apple θα σχεδιάσει και θα κυκλοφορήσει κάτι ανάλογο για εκείνα τα μοντέλα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο για την ώρα.  

Κι όμως, θα μπορούσαν σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις, με βάση ένα εικονίδιο που εντοπίστηκε στην πιο πρόσφατη beta του watchOS. Το εικονίδιο, το οποίο βρίσκεται στο watchOS 5.1.2 beta 2, χρησιμοποιείται για την εμφάνιση της κατάστασης φόρτισης της έξυπνης θήκης μπαταρίας, εντός του widget μπαταρίας. Το συγκεκριμένο στοιχείο έχει ευθύνη για άλλες προηγούμενες διαρροές, συμπεριλαμβανομένου του εικονιδίου που απεικονίζει ένα iPad Pro χωρίς home button.

Σε ότι αφορά την έξυπνη θήκη μπαταρίας που παρουσιάζεται, είναι παρόμοια με την επίσημη Smart Battery Case της Apple, η οποία επί του παρόντος διατίθεται μόνο για iPhone 6, 6S και 7. Η κύρια διαφορά που μπορεί να δει κανείς σε αυτό το νέο εικονίδιο είναι ο προσανατολισμός της πίσω κάμερας του iPhone, ενώ η θήκη δείχνει πως θα είναι συμβατή με τα νέα iPhones χωρίς home button

Για την ώρα, δεν είναι ακόμα δυνατό να προσδιοριστεί ποιες συγκεκριμένες συσκευές θα υποστηριχθούν από τη νέα θήκη μπαταριών και αν θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις, για να υποστηρίξει όλα τα νέα iPhone, συμπεριλαμβανομένων των iPhone X, XR, XS και XS Max.

Σχετικά με τη σχεδίαση, η θήκη μοιάζει με την υπάρχουσα θήκη έξυπνης μπαταρίας, με την εξαίρεση ότι δεν έχει ένα μεγάλο περιθώριο στο κάτω μέρος και έχει την πίσω κάμερα στον δεξιό κατακόρυφο προσανατολισμό. Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα με ακρίβεια αν η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα νέα σχέδια της θήκης, αλλά η παρουσία αυτού του εικονιδίου υποδηλώνει ότι η κυκλοφορία τους επίκεται…