H Microsoft κυκλοφορεί τον web browser Edge και για τους Mac

H Microsoft κυκλοφορεί τον web browser Edge και για τους Mac
ired.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να φέρει τον web browser Edge στον Mac, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

"Το Microsoft Edge θα διανεμηθεί και θα προχωρήσει σε update σε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows και με πιο συχνό ρυθμό. Αναμένουμε επίσης πως οι εργασίες που κάνουμε θα μας επιτρέψουν να φέρνουμε το Microsoft Edge και σε άλλες πλατφόρμες, όπως MacOS", δήλωσε σχετικά η Microsoft.

Διαβάστε επίσης: Νέο update MacOS Mojave για τα MacBook

Η παραπάνω είδηση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της γενικής ανακοίνωσης της Microsoft, που ανέφερε ότι ο Edge θα “ξαναχτιστεί” με βάση τον ανοικτό κώδικα Chromium rendering engine, τον ίδιο δηλαδή που χρησιμοποιείται από το Google Chrome. Η Microsoft δήλωσε, επίσης, ότι αναμένει να έχει στη διάθεσή της μια προεπισκόπηση κατασκευής του browser, που θα είναι βασισμένος σε Chromium Edge, στις αρχές του 2019 για να τη δοκιμάσουν οι χρήστες.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η προεπισκόπηση αρχικά θα περιοριστεί στα Windows ή θα επεκταθεί ταυτόχρονα και στους Mac.

Ο Edge διαδέχτηκε τον Internet Explorer ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Microsoft στα Windows το 2015, ενώ αργότερα κυκλοφόρησε μια έκδοση για κινητές συσκευές iOS και Android. Θα είναι ο πρώτος περιηγητής ιστού της Microsoft για Mac από τότε που ο Internet Explorer για Mac έλαβε την τελευταία του ενημέρωση χαρακτηριστικών, πριν από 15 χρόνια, τον Ιούνιο του 2003.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα εργαλεία στιγμιοτύπου οθόνης στο macOS Mojave

Σημειώνεται πως ο Internet Explorer ήταν ο προεπιλεγμένος περιηγητής ιστού στο Mac μεταξύ 1998 και 2003, όταν η Apple κυκλοφόρησε το Safari για το Mac OS X Panther.