Διαθέσιμη (μόνο στις ΗΠΑ) η λειτουργία ECG στο νέο update του Apple Watch Series 4

Διαθέσιμη (μόνο στις ΗΠΑ) η λειτουργία ECG στο νέο update του Apple Watch Series 4
ired.gr

Στη διάθεση των κατόχων των Apple Watch Series 4 είναι πλέον το νέο update λειτουργικού, watchOS 5.1.2, το οποίο περιλαμβάνει και τη λειτουργία που σας είχαμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο, σχετικά με τη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού.

Ο λόγος για την EKG (τα αρχικά της λέξης electrocardiogram), η οποία ωστόσο μπορεί για την ώρα να χρησιμοποιηθεί μονάχα από τους χρήστες της συσκευής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια της Apple να εξασφαλίσει το “ΟΚ” από τις ιατρικές Αρχές κι άλλων χωρών.

Διαβάστε επίσης: Πόσες ώρες αφιερώνουν στο internet οι Έλληνες - Ποια apps προτιμούν

Τι κάνει, όμως, η συγκεκριμένη λειτουργία, την οποία ελπίζουμε πως θα δούμε κι εμείς κάποια στιγμή στην Ελλάδα; Προσφέρει στους κατόχους των Apple Watch Series 4 τη δυνατότητα να κάνουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να διαπιστώσουν αν ο καρδιακός τους ρυθμός παρουσιάζει σημάδια κολπικής μαρμαρυγής. Και χρειάζονται μόλις 30 δευτερόλεπτα για την ECG, προκειμένου να δημιουργήσει το σχετικό καταγραφικό αρχείο.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αυτή τη στιγμή η λειτουργία ECG είναι μονάχα διαθέσιμη προς ενεργοποίηση για τα Apple Watch Series 4 που κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το iPhone που συνδέεται με το “έξυπνο” ρολόι, πρέπει να “τρέχει” την τελευταίο έκδοση του iOS 12 (12.1.1). Η χρήση της εφαρμογής είναι αρκετά απλή, σύμφωνα με όσα έχουν περιγραφεί στην παρουσίασή της. Έπειτα από την αναβάθμιση του ρολογιού στο watchOS 5.1.2, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία εντός της εφαρμογής Apple Health, συμπληρώνοντας απλά την ημερομηνία γέννησής του, ενώ στη συνέχεια ενημερώνεται για όλα όσα μετράει η ECG, όπως ο φλεβοκομβικός ρυθμός, η κολπική μαρμαρυγή και ο χαμηλός ή υψηλός καρδιακός ρυθμός.

Στη συνέχεια, αφού ο χρήστης θέσει σε λειτουργία την ECG στο  Apple Watch, θα δει ένα εικονίδιο σε σχήμα καρδιάς, θα πατήσει στην ψηφιακή κορόνα του ρολογιού και θα δει να ξεκινά ένας χρονομετρητής αντίστροφης μέτρησης 30 δευτερολέπτων για την καταγραφή του καρδιακού ρυθμού. Σε περίπτωση που ο χρήστης αισθάνεται αδιαθεσία, μπορεί να πατήσει στην Προσθήκη Συμπτωμάτων και να επιλέξει από μια διαθέσιμη λίστα, με συμπτώματα όπως η δύσπνοια και η κόπωση. Επιλέγει αυτά που σχετικά συμπτώματα και στη συνέχεια προχωράει στην αποθήκευση της συνολικής καταγραφής.

Η διαδικασία χρήσης του ECG στο Apple Watch Series 4 μοιάζει αρκετά απλή, ωστόσο δεν μπορούμε για την ώρα να πούμε και να γράψουμε περισσότερα, αν δεν την δούμε κι εμείς στην Ελλάδα. Στην αναμονή λοιπόν…