Tip: Ενεργοποιήστε, εύκολα και απλά, την Προώθηση Κλήσεων στο iPhone σας

Tip: Ενεργοποιήστε, εύκολα και απλά, την Προώθηση Κλήσεων στο iPhone σας
ired.gr

Σας έχει τύχει να βρίσκεστε στο σπίτι σας, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να έχετε ξεχάσει το iPhone σας μέσα στην τσέπη του μπουφάν ή σε κάποια τσάντα και όταν το ανακαλύπτετε, μετά από μερικές ώρες, να έρχεστε αντιμέτωποι με… ουκ ολίγες αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις, από άτομα που περιμένατε;  

Αν δεν θέλετε να βρεθείτε ξανά μπροστά σε τέτοιου τύπου περιστατικά, η λύση είναι απλή και λέγεται Προώθηση Κλήσεων! Αρκετοί από εσάς, μπορεί να την έχετε ήδη ενεργοποιήσει στο παρελθόν, άλλοι μπορεί να μην την έχετε σκεφτεί καν! Σε κάθε περίπτωση, εμείς σας παρουσιάζουμε τα απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε στο iOS 12 του iPhone για να ενεργοποιήσετε.

Αρχικά, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις  (Settings) του κινητού σας και από εκεί, σκρολάρετε προς τα κάτω, μέχρι να φτάσετε στο Τηλέφωνο (Phone). Αφού πατήσετε πάνω του, θα σας εμφανιστεί μια σελίδα με λεπτομέρειες και διαθέσιμες επιλογές για τις κλήσεις σας. Σκρολάροντας προς τα κάτω, θα πέσετε πάνω στη Προώθηση Κλήσεων (Call Forwarding). Πατώντας στο βελάκι, θα κληθείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να ενεργοποιήσετε ή όχι τη συγκεκριμένη λειτουργία. Αν το κάνετε, σύροντας το διαθέσιμο κουμπί στην πράσινη θέση, τότε θα ανοίξει από κάτω η επιλογή “Προώθηση σε” (Forward to).

Πατώντας στο βελάκι, θα σας ανοίξει το αριθμητικό πληκτρολόγιο, όπου θα κληθείτε να επιλέξετε τον αριθμό στον οποίο θα προωθούνται οι κλήσεις που θα λαμβάνει το iPhone σας. Αφού πληκτρολογήσετε τον αριθμό, πατήστε στο στο “Πίσω”, για να μεταφερθείτε στην προηγούμενη οθόνη και να δείτε πως δίπλα από την φράση “Προώθηση σε…”, έχει συμπληρωθεί ο αριθμός που πληκτρολογήσατε προ ολίγου.

Αν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε την Προώθηση Κλήσεων, απλά σύρετε προς τα αριστερά την επιλογή “Προώθηση κλήσεων”, ενώ αν χρειαστεί, μπορείτε να τροποποιήσετε τον αριθμό που έχετε επιλέξει για την αποδοχή των κλήσεων.

Έτσι, με τον απλό τρόπο που σας περιγράψαμε, μπορείτε εύκολα να απαντήσετε στα τηλεφωνήματά σας, στον αριθμό που εσείς επιθυμείτε, χωρίς να σας απασχολεί αν θα ακούσετε ή όχι το iPhone να χτυπά!