Η Google "βάζει στο συρτάρι" την εφαρμογή μηνυμάτων Google Allo

Η Google "βάζει στο συρτάρι" την εφαρμογή μηνυμάτων Google Allo
ired.gr

Τέλος στο λανσάρισμα και την υποστήριξη της έξυπνης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, Google Allo, αποφάσισε να βάλει η Google, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα η ίδια.

Η εφαρμογή (που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ώρες νέο update) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι η εταιρεία ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες το “πάγωμα” των επενδύσεών της στην ανάπτυξη της εφαρμογής, μεταφέροντας ορισμένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά, όπως τα Smart Reply και GIFs, στην εφαρμογή Messages. Και με δεδομένη την σημαντική απήχηση των Messages στους χρήστες, η συνέχεια στην κυκλοφορία του Allo κρίθηκε άσκοπη.

Διαβάστε επίσης: Update για την εφαρμογή Συντομεύσεις - Τι διορθώνει

Ενόψει της απόσυρσης της εφαρμογής από τα app stores, η Google ενημέρωσε τους χρήστες της πως είναι σε θέση να “κατεβάσουν” στο αρχείο τους ολόκληρο το ιστορικό των συνομιλιών τους μέσω Allo. Οι αναλυτικές οδηγίες, βρίσκονται εδώ.

Αντίθετα με το Allo, η Google θα συνεχίσει να υποστηρίζει το πιο επιτυχημένο Google Duo, το οποίο επιτρέπει video κλήσεις και αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές. Μάλιστα. κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η Google φρόντισε να λανσάρει την υποστήριξη της υπηρεσίας και σε συσκευές tablet (iPad και Android), προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Τα κορυφαία apps του App Store για το 2018

Τέλος, η Google έκανε γνωστό πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει εταιρικά και τα Hangouts, τα οποία ενίσχυσε με τα Hangouts Chat και Hangouts Meet, για να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες οργάνωσης συναντήσεων στους εταιρικούς της πελάτες.