Άνοιξε ο δρόμος για οικονομικότερα καλώδια USB-C to Lightning

Άνοιξε ο δρόμος για οικονομικότερα καλώδια USB-C to Lightning
ired.gr

H Apple φαίνεται πως το πήρε απόφαση και μέσα από το licensing πρόγραμμά της MFi (Made For iPhone/iPad), ξεκινά να επιτρέπει σε third party κατασκευαστές να προχωρήσουν στην παραγωγή εγκεκριμένων καλωδίων σύνδεσης USB-C to Lightning, τα οποία θα υποστηρίζουν τόσο τη φόρτιση, όσο και τον συγχρονισμό συσκευών.

Για να ανάψει το πράσινο φως, ωστόσο, η Apple απαιτεί τη χρήση, από την πλευρά των κατασκευαστών, ενός Lightning βύσματος σύνδεσης που θα το κατασκευάζει και θα τους το προσφέρει η ίδια, αντί 2,88 δολαρίων έκαστο.

Διαβάστε επίσης: Από το 2020 και μετά περιμένουμε το iPhone 5G

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το συγκεκριμένο εξάρτημα θα ξεκινήσει να αποστέλλεται μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως τα πρώτα καλώδια USB-C to Lightining από third party κατασκευαστές θα ξεκινήσουν το ρολάρισμά τους στην αγορά τους πρώτους μήνες του 2019. Σημειώνεται πως οι κάτοχοι iPhone 8 και iPhone 8 Plus πρέπει να χρησιμοποιούν ένα τέτοιου τύπου καλώδιο, αν θέλουν γρήγορη φόρτιση της συσκευής τους, μαζί με έναν αντάπτορα 18W+. Το συγκεκριμένο καλώδιο το διαθέτει μέχρι σήμερα μονάχα η Apple αντί 19 (για μήκος 1 μέτρου) και 35 δολαρίων (για μήκος 2 μέτρων).

Στο μεταξύ, μπορεί το πρόγραμμα συνεργατών MFi της Apple να επιτρέπει σε third party κατασκευαστές την παραγωγή οικονομικότερων αξεσουάρ για το iPhone και το iPad, ωστόσο η εταιρεία απαιτεί τα αξεσουάρ αυτά να ανταποκρίνονται στα στάνταρ που η ίδια θέτει. Με αυτά τα δεδομένα και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστούν οι εξωτερικοί κατασκευαστές για να λάβουν το Lightning βύσμα, τα third party καλώδια USB-C to Lightning αναμένονται στην αγορά από τον Φεβρουάριο και μετά.

Διαβάστε επίσης: Τροποποιήστε τα Siri Shortcuts σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Σημειώνεται πως η ανάγκη για τέτοιου τύπου καλώδια έχει αρχίσει να αυξάνεται, μετά την ενσωμάτωση της USB-C θύρας από το τελευταίο μοντέλο iPad Pro, κάτι που σημαίνει πως αν υπάρχει χρήστης iPhone που θέλει να φορτίσει τη συσκευή του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το αξεσουάρ για να συνδέσει τις δύο συσκευές. και, φυσικά, δεν αποκλείεται η εταιρεία να σκεφτεί να συμπεριλάβει (αυτό θα ήταν το ιδανικό…) το καλώδιο αυτό στα παρελκόμενα αξεσουάρ των μοντέλων iPhone που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον…

Αναμένουμε…