Στο 70% η υιοθέτηση του iOS 12 σύμφωνα με την Apple

Στο 70% η υιοθέτηση του iOS 12 σύμφωνα με την Apple
ired.gr

Στο 70% των χρηστών iPhone και iPad έχει βρει εφαρμογή μέχρι σήμερα το iOS 12, σύμφωνα με την ενημέρωση της Apple, αποδίδοντας πολύ καλύτερα από το Android. 

Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε αναφέρει πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Mixpanel, τα τρία τέταρτα των χρηστών iPhone και iPad έχουν ήδη προχωρήσει σε αναβάθμιση στο iOS 12. Η πραγματικότητα, ωστόσο, παρουσιάζει μικρή απόκλιση, καθώς η Apple αποκάλυψε επίσημα ότι η υιοθέτηση του iOS 12 είναι στο 70%. Ακόμα κι έτσι πάντως, αυτό το ποσοστό είναι πολύ καλύτερό από το αντίστοιχο των ανθρώπων που κατάφεραν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android.

Διαβάστε επίσης: Τα κορυφαία apps του App Store για το 2018

Σημειώνεται πως το iOS 12 έκανε το ντεμπούτο του στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου η υιοθέτησή του από τους χρήστες iPhone και iPad είχε ήδη φτάσει το 50%. Και τις προηγούμενες ώρες, η Apple ενημέρωσε το developer website της, αποκαλύπτοντας ότι το 70% όλων των τηλεφώνων και των tablet χρησιμοποιεί, πλέον, το iOS 12 ή το iOS 12.1. Επιπρόσθετα, το ποσοστό υιοθέτησης μεταξύ συσκευών που πωλήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι 72%.

Αναμένεται επιβράδυνση στην περαιτέρω υιοθέτηση του iOS 12

H μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που μπoρούσαν να εγκαταστήσουν το iOS 12 στις συσκευές τους, το έχουν κάνει ήδη μέσα σε τρεις μήνες, αλλά το ποσοστό έχει ήδη αρχίσει να συρρικνώνεται. Και με βάση τα δεδομένα από προηγούμενες εκδόσεις iOS, ο αριθμός των ατόμων που εγκαθιστούν την πιο πρόσφατη έκδοση θα συνεχίσει να επιβραδύνεται. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Apple, επτά μήνες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης iOS 11, το λειτουργικό βρισκόταν στο 81% όλων των πιθανών συσκευών.

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone και iPad έχουν την επιλογή αναβάθμισης, ακόμη και αν δεν το επιλέξουν. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση του iOS διατίθεται δωρεάν για κάθε smartphone και κάθε tablet, από τα iPhone 5s - iPad Air και μετά, τα οποία και τα δύο κυκλοφόρησαν το 2013.

Διαβάστε επίσης: "Παγώνουν" λειτουργίες του App Store μέσα στα Χριστούγεννα

Καλύτερα από το Android

Μπορεί να δείχνει απίθανο η υιοθέτηση του iOS 12 να φτάσει σχεδόν στο 100%, ωστόσο είναι ήδη πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε έκδοση του Android OS.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ίδια την Google, η έκδοση του Android 9 Pie, η οποία κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν από το iOS 12, έφτανε μετά βίας στο 0,1% στις 26 Οκτωβρίου, την πιο πρόσφατη ημερομηνία για την οποία υπάρχουν επίσημες πληροφορίες. Το περασμένο έτος το Android 8.x Oreo έφτασε στο 21,5%.