Συμμετρικά AirPods που θα ταιριάζουν σε κάθε αυτί, σκέφτεται η Apple

Συμμετρικά AirPods που θα ταιριάζουν σε κάθε αυτί, σκέφτεται η Apple
ired.gr

Μέχρι σήμερα γνωρίζετε πως τα AirPods κυκλοφορούν σε εκδόσεις με διαφορετικά (από πλευράς design) ακουστικά για το αριστερό και το δεξί αυτί. Αυτό μπορεί σύντομα να αποτελέσει παρελθόν, με βάση μια από τις πατέντες που κατοχύρωσε η Apple και “φωτογραφίζει” μια “one-size” έκδοση των γνωστών ακουστικών.

Όπως σας έχουμε γράψει πριν από μερικές ημέρες, τα πλήρως ανασχεδιασμένα AirPods δεν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά νωρίτερα από το 2020, ωστόσο αν ενσωματώσουν μέρος της τεχνολογίας που προτείνεται στο πρόσφατο αίτημα της εταιρείας από το Κουπερτίνο για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τότε θα μπορούσαν να είναι τα μικρότερα earbuds που έχουμε δει ποτέ!

Διαβάστε επίσης: Η Apple Music αναπτύσσεται, αλλά υπολείπεται ακόμα της Spotify

Στο ίδιο άρθρο, είχαμε αναφέρει πως η Apple θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 μια ανανεωμένη έκδοση των AirPods, ενώ κάπου μέσα στο 2020 θα παρουσιαστεί μια εντελώς νέα, από πλευράς design. σειρά. Η ασύρματη φόρτιση θα είναι, κατά τα φαινόμενα, το νέο βασικό χαρακτηριστικό των ακουστικών του 2019, ενώ οι πληροφορίες για τα σχέδια της Apple σε ότι αφορά την έκδοση του 2020 είναι ελάχιστες. Οι βιομετρικοί αισθητήρες μπορεί να αποτελέσουν ένα νέο χαρακτηριστικό και η νέα πατέντα προσφέρει μικρές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, η πατέντα της Apple περιγράφει πως η εταιρεία προτείνει τη χρήση ενός ή περισσότερων βιομετρικών αισθητήρων για τη διαμόρφωση των ακουστικών. Σε μια από τις εκδόσεις, το ακουστικό είναι συμμετρικό, ώστε να μπορεί να “κουμπώνει” εναλλακτικά είτε στο αριστερό ή στο δεξί αυτί του χρήστη. “Σε μια τέτοια ενσωμάτωση, το ακουστικό μπορεί να περιλαμβάνει έναν αισθητήρα κι ένα κύκλωμα, διαμορφωμένο να καθορίζει και να τροποποιεί τη λειτουργία του, ανάλογα με το αυτί στο οποίο θα βρει εφαρμογή” αναφέρει η ευρεσιτεχνία της Apple, η οποία φέρεται να έχει και δυο με τρεις διαφορετικές ιδέες για το design του ακουστικού που θα ταιριάζει σε όλα τα αυτιά χρηστών, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Το βασικό χαρακτηριστικό των ιδεών, αφορά σε ένα αφρώδες κύκλωμα, το οποίο εκτείνεται μέσα στην κοιλότητα του αυτιού, ασκώντας σταθερή πίεση.    

Το γεγονός πως η πατέντα της Apple περιγράφει όσα σας αναφέραμε παραπάνω, δεν σημαίνει κιόλας πως θα τα εφαρμόσει στα νέα AirPods, ενώ αυτό που έχει διαρρεύσει με ασφάλεια, για την ώρα, είναι πως η εταιρεία ενδιαφέρεται να προσθέσει βιομετρικούς αισθητήρες στις επόμενες εκδόσεις των ακουστικών για να παρέχει διάφορες μετρήσεις, όπως αυτές του καρδιακού ρυθμού.