Τέλος στην ανάρτηση κάθε είδους ακατάλληλου περιεχομένου βάζει το Tumblr

Τέλος στην ανάρτηση κάθε είδους ακατάλληλου περιεχομένου βάζει το Tumblr
ired.gr

Στην απαγόρευση ανάρτησης κάθε είδους πορνογραφικού περιεχομένου στην πλατφόρμα του, προχωρά το Tumblr από τις 17 Δεκεμβρίου.

Η πλατφόρμα που ανήκει στο Yahoo είχε ανακοινώσει, πρόσφατα, την απαγόρευση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο τώρα η απόφαση αφορά κάθε είδος πορνογραφικού περιεχομένου. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την προ ολίγων εβδομάδων αφαίρεση της εφαρμογής του Tumblr από το App Store, καθώς είχαν εντοπιστεί στα ενδότερά του φωτογραφίες παιδικής κακοποίησης, που είχαν περάσει από τα φίλτρα του και είχαν αναρτηθεί στις σελίδες του. Οι διαχειριστές της πλατφόρμας προχώρησαν στην αφαίρεση του συγκεκριμένου υλικού όταν το αντιλήφθηκαν, ωστόσο το “χτύπημα” που είχε δεχτεί ήδη το Tumblr ήταν αρκετά ισχυρό.

Διαβάστε επίσης: H iOS εφαρμογή του Tumblr εξαφανίστηκε από το App Store

Σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Τζεφ Ντ'Ονόριο, οι νέοι κανονισμοί δεν θα επιτρέπουν στους χρήστες να «ανεβάζουν» στο εξής εικόνες που περιέχουν «πραγματικά ανθρώπινα γεννητικά όργανα ή γυμνά στήθη γυναικών», συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε «τόσο φωτορεαλιστικού» που θα μπορούσε να θεωρηθεί πραγματικό. Από την άλλη, γυμνό περιεχόμενο, το οποίο θα αναρτάται για καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς, δεν θα αφαιρείται σε πρώτο στάδιο.  

Η πλατφόρμα θα ξεκινήσει σταδιακά να ενημερώνει τους χρήστες που έχουν αναρτήσει πορνογραφικό περιεχόμενο για την απαγόρευση διατήρησής του εντός της κοινότητας του Tumblr.

Διαβάστε επίσης: Συνομιλίες με live υπότιτλους ανακοίνωσε το Skype

Το Tumblr ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2007 από τον Ντέιβιντ Καρπ, σήμερα φιλοξενεί περίπου 417 εκατομμύρια ιστολόγια χρηστών, ενώ το 2013 είχε εξαγοραστεί από το Yahoo αντί 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.