Συνομιλίες με live υπότιτλους ανακοίνωσε το Skype

Συνομιλίες με live υπότιτλους ανακοίνωσε το Skype
ired.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο τήρησης της δέσμευσής της για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας, το Skype προσφέρει πλέον καταγραφές κλήσεων σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε λέει κάποιος σε μια κλήση, θα εμφανίζεται, μέσω AI, σε υπότιτλους που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο στο κάτω μέρος της οθόνης, έτσι ώστε οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής να μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στη συζήτηση. Η ίδια λειτουργία θα προσφέρεται σύντομα και για παρουσιάσεις του PowerPoint.

Διαβάστε επίσης: Instagram: Τώρα μπορείτε να προβάλλετε τα Stories σε μερικούς μόνο φίλους σας

Η Microsoft ανέφερε πως η κίνηση που έκανε για το Skype, έχει σαν στόχο να υποστηρίξει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία του ΟΗΕ.

Η ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού ανέφερε: “Σήμερα, το Skype συμμετέχει ενεργά  στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία των Ηνωμένων Εθνών με την έναρξη της καταγραφής κλήσεων με λεζάντες και υπότιτλους σε real time. Αυτή η νέα λειτουργία βρίσκει εφαρμογή στην τελευταία έκδοση του Skype για κλήσεις one-on-one με έναν φίλο ή συνεργάτη, καθώς και σε ομαδικές κλήσεις με groups φίλων ή συνεργατών. Το χαρακτηριστικό των live υπότιτλων παρέχει μια πιο περιεκτική εμπειρία για όλους στην κοινότητα του Skype, ειδικά για ανθρώπους που είναι κωφοί ή έχουν δυσκολίες στην ακοή”..

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα υποστηρίξει και τη δυνατότητα μετάφρασης σε περισσότερες από 20 γλώσσες και διαλέκτους τις προσεχείς εβδομάδες.