Αναφορές για μέτρια ποιότητα κάμερας στο MacBook Air 2018

Αναφορές για μέτρια ποιότητα κάμερας στο MacBook Air 2018
ired.gr

Μέτρια ποιότητα κάμερας κατά τη διάρκεια κλήσεων μέσω Face Time φέρονται να έχουν αναφέρει χρήστες του MacBook Air 2018.

Ο νέος φορητός υπολογιστής της Apple διαθέτει κάμερα 720p πάνω από την οθόνη του, η οποία, βάσει προδιαγραφών, παρέχει λήψη βίντεο HD. Ωστόσο, για κάποιους, η απόδοσή της μοιάζει κατώτερη από αυτή που θα έπρεπε να ήταν.

Διαβάστε επίσης: Αγωγή κατά της Apple για προβλήματα σε MacBooks και iMacs

Στην πλειοψηφία των χαρακτηριστικών του, το νέο MacBook Air είναι αισθητά αναβαθμισμένο σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Διαθέτει ένα βελτιωμένο σχέδιο με μια πολύ καλή οθόνη Retina, έχει μεγαλύτερο trackpad, καλύτερο πληκτρολόγιο και τα ταχύτερα εσωτερικά χαρακτηριστικά.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει πολύ, είναι η κάμερα FaceTime HD, η οποία διατηρεί αισθητήρα 720p, και μερικοί χρήστες υποστηρίζουν ότι οι επιδόσεις της είναι στην πραγματικότητα χειρότερες από αυτές του αντίστοιχου αισθητήρα στο προηγούμενο MacBook Air.

Software ή hardware δημιουργεί το πρόβλημα;

"Πήρα το 2018 Air για μία μόνο ημέρα και το θέμα δημιουργήθηκε όταν δοκίμασα την κάμερα για πρώτη φορά", γράφει ένας χρήστης στα φόρουμ υποστήριξης Apple Communities. "Η θολούρα είναι ομοιόμορφη σε όλα τα σημεία της οθόνης και ανεξάρτητη από τον περιβαλλοντικό φωτισμό".

Το ίδιο πρόβλημα μοιάζει να απασχολεί κι άλλους χρήστες της συσκευής, ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να είναι σφάλμα στο σχετικό software, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να διορθωθεί με ένα update λογισμικού. Άλλοι, πάλι, εκφράζουν τον φόβο ότι το hardware της φωτογραφικής μηχανής είναι η πηγή του προβλήματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι επηρεαζόμενες μονάδες θα πρέπει να επιστραφούν στην Apple για επισκευή ή αντικατάσταση.

Η Apple δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει αυτό το ζήτημα, οπότε δεν μπορεί με βεβαιότητα να κριθεί ο βαθμός της σοβαρότητάς του. Θα επανέλθουμε όταν υπάρξει κάποια νεότερη, επίσημη ενημέρωση.