Τον Απρίλιο του 2019 ξεκινά η μεγάλη δίκη της Apple με την Qualcomm

Τον Απρίλιο του 2019 ξεκινά η μεγάλη δίκη της Apple με την Qualcomm
ired.gr

Ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία έναρξης της πολυσυζητημένης δίκης ανάμεσα σε Qualcomm και Apple. Νέο δημοσίευμα αναφέρει πως οι δυο πλευρές θα τεθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών του Σαν Ντιέγκο στις 15 Απριλίου του 2019.  

Διαβάστε επίσης: Apple: Καμία συζήτηση για διακανονισμό με την Qualcomm

Πρόσφατα, ο CEO της Qualcomm, Steve Mollenkopf, είχε αναφέρει πως οι αντιμαχόμενες πλευρές βρίσκονται “στο κατώφλι οριστικής λύσης”, ωστόσο οι νομικοί εκπρόσωποι της Apple είχαν αρνηθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. “Παρουσιάστηκαν αναληθή δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα πως οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά σε διευθέτηση των διαφορών τους. Αυτό δεν ισχύει” ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας από το Κουπερτίνο.  

Apple vs Qualcomm

Η διαμάχη μεταξύ της Apple και της Qualcomm ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, όταν η πρώτη μήνυσε τη δεύτερη για φερόμενη παρακράτηση 1 δισ. δολαρίων σε επιστροφές, επειδή η Apple είχε βοηθήσει τις ρυθμιστικές Αρχές της Νότιας Κορέας να διερευνήσουν τις δραστηριότητες της Qualcomm. Η Qualcomm από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι η Apple έχει αποσπάσει τα εμπορικά της μυστικά και τα έχει μεταβιβάσει στην Intel.

Διαβάστε επίσης: Apple: Επενδύει ακόμη περισσότερο στην παραγωγή ταινιών

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιτευχθεί καμία λύση από τώρα μέχρι τον Απρίλιο, αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, τελικά, στο δικαστήριο. Ωστόσο, όπως έδειξε η μακρόχρονη δοκιμασία της Samsung εναντίον της Apple, μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν ληφθεί μια οριστική δικαστική απόφαση.