Τροποποιήστε τα Siri Shortcuts σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Τροποποιήστε τα Siri Shortcuts σύμφωνα με τις ανάγκες σας
ired.gr

Η ενσωμάτωση των Siri Shortcuts στο πρόσφατο update του iOS 12 (12.1) αποτελεί μια αναβάθμιση που επιτρέπει στο Siri να εξελιχθεί και να ανταποκριθεί πιο άμεσα στις ανάγκες σας. Με τη δημιουργία των πιο συνηθισμένων, βάσει της χρήσης της συσκευής, συντομεύσεων, μπορείτε να εκτελέσετε διάφορα tasks χωρίς χρονοτριβή.

Πολλές φορές, θέλουμε να είμαστε σύντομοι με το Siri, ειδικά όταν είμαστε σε δημόσιους χώρους ή στο σπίτι μας. Με τη συντόμευση, θα χρειαστεί απλώς να πούμε τη δική μας φράση για να καταλάβει ο φωνητικός βοηθός αυτό που θέλουμε. Για παράδειγμα, θέλουμε να αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση στη θυρίδα του Mail μας. Μπορούμε να ορίσουμε μια συντόμευση όπως "Θυρίδα Mail" για να αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση σε αυτή σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: H Apple διαφημίζει το Group FaceTime - 5 απλά βήματα για τη χρήση του

Η διαδικασία για τη δημιουργία Siri Shortcuts είναι, σχετικά, απλή και θα σας την περιγράψουμε παρακάτω.

Αρχικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις (Settings) στο iPhone σας και από εκεί, επιλέξτε το Siri και Αναζήτηση (Siri & Search). Ακολούθως, θα σας παρατεθούν οι προτεινόμενες συντομεύσεις, με βάση την πιο πρόσφατη δραστηριότητά σας.

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να πατήσετε πάνω στο πλήκτρο “+”, που βρίσκεται δίπλα στο κάθε προτεινόμενο shortcut και στη συνέχεια να ηχογραφήσετε τη δική σας φράση αναγνώρισής του από το Siri. Για να το κάνετε (κι αφού έχετε πατήσει στο “+”), πατάτε απλά πάνω στο κουμπί Εγγραφής και μόλις τελειώσετε, επιλέγετε το Τέλος (Done) στην πάνω δεξιά άκρη της οθόνης για επιβεβαίωση. Το συγκεκριμένο shortcut θα προστεθεί στις Συντομεύσεις μου (Συντομεύσεις Siri), στο πάνω μέρος της κεντρικής οθόνης Siri και Αναζήτηση.

Από εκεί και πέρα, αν θέλετε να επεκταθείτε πέρα από τα προτεινόμενα shortcuts, τότε επιλέγετε το κουμπί “Όλες οι συντομεύσεις” , όπου θα εμφανιστούν όλες οι πρόσφατες αναζητήσεις κι εντολές που έχετε δώσει στο Siri. Αν επιθυμείτε, να προσαρμόσετε κάποιο από αυτά στα δικά σας μέτρα, τότε πατάτε πάνω στο “+”, που βρίσκεται δίπλα του και ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

Η χρήση των Siri Shortcuts

Κι αφού έχετε δημιουργήσει τα δικά σας shortcuts, έχει φτάσει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε κιόλας, μέσω Siri, για να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολη μέσω του iPhone σας. Τι κάνετε; Πατάτε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο το Home button ώστε να βρεθείτε στο περιβάλλον του Siri. Εκεί, αναφέρετε τη φράση που έχετε ηχογραφήσει για κάποια συγκεκριμένη Συντόμευση και ο ψηφιακός βοηθός θα φροντίσει να σας μεταφέρει αμέσως εκεί που επιθυμείτε.

Τροποποίηση και διαγραφή

Τα customized shortcuts που θα δημιουργήσετε, είναι ανοιχτά για τροποποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή. Η διαδικασία είναι απλή: ακολουθείτε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Siri & Αναζήτηση > Οι Συντομεύσεις μου. Επιλέγετε τη Συντόμευση που θέλετε να τροποποιήσετε, πατάτε στο κουμπί “Εκ νέου εγγραφή φράσης” και “Τέλος” για να αποθηκεύσετε την αλλαγή. Αν πάλι θέλετε να αφαιρέσετε τη συγκεκριμένη Συντόμευση από τη λίστα σας, απλά πατάτε στην επιλογή “Διαγραφή Συντόμευσης” στο κάτω μέρος της οθόνης. Διαγραφή μπορείτε να κάνετε, επίσης, αν στη λίστα με τις Συντομεύσεις σας, επιλέξετε “Επεξεργασία” (Edit) στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης και στη συνέχεια πατήσετε πάνω στο κόκκινο κουμπί της εφαρμογής που θέλετε να διαγράψετε.