Η Apple Music αναπτύσσεται, αλλά υπολείπεται ακόμα της Spotify

Η Apple Music αναπτύσσεται, αλλά υπολείπεται ακόμα της Spotify
ired.gr

Συνεχίζει την ανάπτυξή της η Apple Music, η οποία έχει φτάσει πλέον στα 56 εκατομμύρια συνδρομητών, σημειώνοντας αύξηση από τα 50 εκατομμύρια που είχε ανακοινώσει ο CEO της εταιρείας, Tim Cook τον Μάιο.

Ο συγκεκριμένος αριθμός καταγράφεται σε δημοσίευμα των Financial Times, σχετικά με τα σχέδια της Apple να αποκτήσει μερίδιο στον ραδιοφωνικό όμιλο των Ηνωμένων Πολιτειών, iHeartMedia, καθώς η τεχνολογική εταιρεία κοιτά, μεταξύ άλλων, την επέκτασή του και στον τομέα του επίγειου ραδιοφώνου. Επιπλέον, κοιτάζει και την streaming πλατφόρμα του iHeartRadio, η οποία αριθμεί 120 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

Διαβάστε επίσης: H Apple θέλει να βελτιώσει τη λειτουργία των Maps για τους πεζούς

Επιπλέον, στο δημοσίευμα καταγράφεται η “επιθετική” διάθεση της Apple για την ανάπτυξη της Apple Music και για τον σκοπό αυτό διερευνά νέες προσεγγίσεις που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες στους χρήστες της. Η ιστορία δείχνει ότι, μεταξύ άλλων αλλαγών, η Apple έχει απομακρυνθεί από την προηγούμενη στρατηγική της να πληρώνει για αποκλειστικές εκδόσεις από καλλιτέχνες όπως ο Drake.

Αυτή τη στιγμή, η Apple Music και η Spotify αντιπροσωπεύουν τους δύο ξεκάθαρους ηγέτες στην κούρσα streaming μουσικής με τη Spotify, πάντως, να τα καταφέρνει λίγο καλύτερα στην προσέλκυση νέων πελατών.

Διαβάστε επίσης: H iOS εφαρμογή του Tumblr εξαφανίστηκε από το App Store

Σύμφωνα με τους Times, παρά την προσθήκη 6 εκατομμυρίων πελατών από την Apple Music τους τελευταίους έξι μήνες, η Spotify συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό παγκοσμίως, αυξάνοντας κατά 12 εκατομμύρια συνδρομητές τη βάση της (συνολικά στα 87 εκατομμύρια) την ίδια χρονική περίοδο.