Samsung: Αγωγές για διαρροή της τεχνολογίας κυρτών OLED οθονών

Samsung:  Αγωγές για διαρροή της τεχνολογίας κυρτών OLED οθονών
ired.gr

Εισαγγελείς στη Νότια Κορέα απηύθυναν κατηγορίες σε 9 ανθρώπους και δυο εταιρείες, για φερόμενη πώληση της τεχνολογίας των κυρτών OLED οθονών της Samsung σε μια άλλη εταιρεία, στην Κίνα.

Ο CEO της εταιρείας Toptec, που αποτελεί προμηθευτή της Samsung, βρίσκεται μεταξύ των κατηγορούμενων, με τις εισαγγελικές Αρχές να υποστηρίζουν πως αυτός με άλλους 8 υπαλλήλους έλαβαν 13,8 εκατομμύρια δολάρια για να παραδώσουν την πνευματική ιδιοκτησία της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα flagship τηλέφωνα του τεχνολογικού κολοσσού.

Διαβάστε επίσης: Πατέντα για smartphone με 16 φακούς κατοχύρωσε η LG

Το συγκεκριμένο group ανθρώπων είχαν ιδρύσει μια εταιρεία-κέλυφος, η οποία λάμβανε αρχεία και έγγραφα, σχετικά με τα panels οθονών από θυγατρικές της Samsung, όπως η Samsung Display και τα πουλούσαν στην κινέζικη εταιρεία, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Σύμφωνα με την έκθεση των Εισαγγελέων, χρειάστηκαν έξι χρόνια, 38 μηχανικοί και 134 εκατομμύρια δολάρια στη Samsung για να αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, που αποτελεί “εθνικό ζήτημα” για τη Νότια Κορέα. Από την πλευρά της, η Samsung Display εξέφρασε την έκπληξή της από τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας “σε μια περίοδο που εντείνεται ο ανταγωνισμός στο τεχνολογικό πεδίο”.

Διαβάστε επίσης: Huawei: Παρουσιάζει μέσα στον Δεκέμβριο το smartphone “με την οπή”