Tip: Πώς να ορίσετε με καλύτερη χρονική ακρίβεια ένα γεγονός στο Ημερολόγιο

Tip: Πώς να ορίσετε με καλύτερη χρονική ακρίβεια ένα γεγονός στο Ημερολόγιο
ired.gr

Υπάρχουν εφαρμογές στο iPhone σας, που τις χρησιμοποιείτε καθημερινά για να κάνετε τη ζωή και τη δουλειά σας πιο εύκολη. Όπως είναι φυσικό, η “τριβή” σας μαζί τους σας έχει κάνει “εξπέρ”, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες και λειτουργίες που να μην έχει τύχει να προσέξετε ποτέ. Κι αν το κάνετε, μπορεί να ανακαλύψετε πρόσθετες πτυχές τους, που θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Επεξεργαστείτε το βάθος των πορτρέτων με τη Google Photos και στο iOS

Η παραπάνω εισαγωγή γίνεται, στην περίπτωσή μας, για το περίφημο και παραδοσιακό Ημερολόγιο, που αποτελεί βασικό συστατικό σε κάθε iPhone. Μέσω αυτού, μπορείτε να ορίσετε σημαντικές υποχρεώσεις των επόμενων ημερών, επαγγελματικά ραντεβού ή συναντήσεις με φίλους. Και μπορείτε να το κάνετε με μεγάλη ακρίβεια, ορίζοντας ακόμα και την ώρα που θέλετε από τη συσκευή σας να σας ενημερώσει για τις υποχρεώσεις ή τα ραντεβού αυτά!

Κι όμως, είναι πολύ πιθανό να μην έχετε προσέξει πως όταν φτάσει η στιγμή να προσδιορίσετε τα χρονικά όρια μέσα στα οποία θα θελήσετε να λάβετε σχετική ειδοποίηση από το iPhone, το iOS είναι ρυθμισμένο by default να σας επιτρέπει το “κύλισμα” ανά 5λεπτο! Μπορεί αυτό να αλλάξει;  Ασφαλώς και μπορεί, με μια πολύ απλή κίνηση.

Μάθετε το πώς στις γραμμές που ακολουθούν...

Κατά τη δημιουργία ενός νέου γεγονότος ή την επεξεργασία ενός υπάρχοντος, όταν έρθει η ώρα να ορίσετε τα χρονικά όρια ειδοποίησης για το συγκεκριμένο γεγονός, απλά πατήστε δύο φορές πάνω στον περιστρεφόμενο επιλογέα χρόνου για να μεταβείτε απρόσκοπτα μεταξύ της προεπιλεγμένης αύξησης των 5 λεπτών και της κρυφής διάρκειας 1 λεπτού. Αν θέλετε να επιστρέψετε εκ νέου στα 5 λεπτά, κάνετε την ίδια κίνηση: ένα διπλό πάτημα.

Με αυτή την “κρυφή” κίνηση, λοιπόν, το Ημερολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε με μεγαλύτερη χρονική ακρίβεια τις προσεχείς σας υποχρεώσεις, χωρίς να χάνετε ούτε λεπτό και χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να ανοίξετε το Mac σας, το οποίο ούτως ή άλλως προσφέρει τη δυνατότητα για να θέσετε ακριβή χρονικά όρια στα event που σας ενδιαφέρουν.

Διαβάστε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ χρήσιμες οδηγίες για το Ημερολόγιο σε παλαιότερο οδηγό μας...