Ταχύτερη η ενσωμάτωση του iOS 12 μεταξύ χρηστών iPhone και iPad

Ταχύτερη η ενσωμάτωση του iOS 12 μεταξύ χρηστών iPhone και iPad
ired.gr

Η υιοθέτηση του iOS 12 από τους χρήστες iPhone και iPad συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά, υπερβαίνοντας, συγκριτικά, την πορεία του iOS 11.

Συγκεκριμένα, κατά την περασμένη χρονιά, η εταιρεία μετρήσεων Mixpanel κατέγραψε μερίδιο 75% για το iOS 11 στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ το iOS 12 έφθασε στο ίδιο ορόσημο τις προηγούμενες ώρες ή περίπου τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τον προκάτοχό του.

Διαβάστε επίσης: "Θύμα" του ιντερνετικού βανδαλισμού κατά Τραμπ έπεσε το Siri

Τα δεδομένα της Mixpanel προέρχονται από πλαίσια αναλύσεων μέσα σε εφαρμογές και mobile websites, τα οποία χρησιμοποιούνται μέσα από τη νεότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος για iPhone, iPad και iPοd touch.

Η εταιρεία αναλύσεων αναφέρει ότι το iOS 12 έχει καταγράψει μερίδιο 75.05% στη βάση εγκατάστασης του iOS, με το iOS 11 να βρίσκεται στο 19.5% και οι παλαιότερες εκδόσεις να συγκεντρώνουν λιγότερο από το 5,5% της συνολικής πίτας.

Τόσο τα στοιχεία της Mixpanel όσο και τα επίσημα διαγράμματα της Apple δείχνουν ότι η υιοθέτηση του iOS 12 “τρέχει” με ταχύτερο ρυθμό από αυτή του iOS 11.

Συγκεκριμένα, η Apple δήλωσε ότι το iOS 12 πέρασε το 50% στις 10 Οκτωβρίου. Στις 29 Οκτωβρίου ανέφερε ότι το 60% όλων των συσκευών χρησιμοποιούν το iOS 12, ενώ στην επόμενη ανανέωση στοιχείων, το ποσοστό αναμένεται να προσπεράσει το 70%.  

Διαβάστε επίσης: Apple: Σκέψεις για δημιουργία συσκευής TV χαμηλότερου κόστους

Το iOS 11 θεωρήθηκε ευρέως ως αρκετά μέτριο ως προς την ποιότητα του λογισμικού, γεγονός που οδήγησε την Apple να εστιάσει στις επιδόσεις στο iOS 12. Η στρατηγική φαίνεται να έχει αποδώσει, με πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι τα παλιά τους τηλέφωνα (ειδικά συσκευές όπως το iPhone 5s και 6 Plus) έχουν ανανεωθεί. Επίσης, δεν υπήρξαν σημαντικά bugs που να σχετίζονται με το λανσάρισμα του iOS 12.

Επιπλέον, φέτος η Apple απέδωσε καλύτερα σε ότι αφορά τα νέα χαρακτηριστικά που είχε προαναγγείλει. Έτσι, αν και το Group Face Time απουσίαζε από την αρχική έκδοση του 12.0, ενσωματώθηκε στο update iOS 12.1.