Apple Watch: Έτοιμη η λειτουργία μέτρησης της καρδιακής λειτουργίας

Apple Watch: Έτοιμη η λειτουργία μέτρησης της καρδιακής λειτουργίας
ired.gr

Μια λειτουργία που έχει προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό από την Apple για το Apple Watch Series 4, το ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG), μπορεί τελικά να υποστηριχθεί από την επερχόμενη αναβάθμιση watchOS 5.1.2, σύμφωνα με εκπαιδευτικό έγγραφο που διέρρευσε από τα Apple Store.  

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αυτό θα επιτρέπει στην φορητή συσκευή της Apple να λαμβάνει μετρήσεις EKG με τη χρήση ηλεκτροδίων, που είναι ενσωματωμένα στο πίσω μέρος του ρολογιού και της ψηφιακής του κορώνας, βελτιώνοντας την ικανότητα του Apple Watch να μετρά και να παρακολουθεί την καρδιακή λειτουργία των χρηστών. Η Apple έχει λάβει σχετική έγκριση στις Η.Π.Α. για την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartwatches παραμένει η Apple

Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό έγγραφο, οι λειτουργίες EKG θα είναι διαθέσιμες μόνο σε περιοχές όπου το Apple Watch έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις (σε πρώτη φάση, μονάχα στις Ηνωμένες Πολιτείες), με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η εταιρεία εργάζεται για να λάβει ιατρικές εγκρίσεις και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Το update watchOS 5.1.2 έχει κυκλοφορήσει σε beta έκδοση για  δοκιμές από προγραμματιστές, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση για την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

Διαβάστε επίσης: Apple: Τέλος στη δυνατότητα downgrade από το iOS 12.1