Εταιρεία προχωρά σε ανάκτηση αρχείων από κλειδωμένα iPhone για 3.900 δολάρια

Εταιρεία προχωρά σε ανάκτηση αρχείων από κλειδωμένα iPhone για 3.900 δολάρια
ired.gr

Θέλετε να “ξεκλειδώσετε” το iPhone σας κι έχετε ξεχάσει το password που έχετε βάλει ή να κάνετε το ίδιο με τη συσκευή ενός αγαπημένου σας προσώπου που έφυγε από τη ζωή, προκειμένου να πάρετε φωτογραφίες, videos ή άλλα αρχεία, που μπορεί να χρειάζεστε;

Μια αμερικάνικη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο κομμάτι του Data Recovery και στην Εξυπηρέτηση Πελατών, η DriveSavers, υποστηρίζει πως διαθέτει το κατάλληλο εργαλείο, που θα σας βοηθήσει να το κάνετε. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται μονάχα για ένα εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, ο οποίος βρίσκει τυχαία μια “κλειδωμένη” συσκευή, αλλά για ένα εργαλείο το οποίο εξασφαλίζει πρόσβαση σε “φωτογραφίες, videos και άλλα αναμνηστικά αρχεία”, είτε πρόκειται για το τηλέφωνο του ατόμου που απευθύνεται στην εταιρεία είτε για εκείνο που ανήκε σε κάποιον αποθανόντα συγγενή του. Επιπλέον, επισημαίνει πως εκτός της δικής της εμβέλειας, τέτοιου τύπου εργαλείο είναι διαθέσιμο μονάχα σε Αρχές ή εταιρείες επιβολής του νόμου.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Προσθέτει ήχο στα Animoji η Apple;

Η DriveSavers δεν δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαδικασία ξεκλειδώματος της συσκευής (πέρα από το iPhone, μπορεί να το εφαρμόσει και σε άλλα smartphones και tablets με λειτουργικά Android, Windows ή Blackberry), ωστόσο σε ανεπίσημο επίπεδο, κυκλοφόρησε πως είναι σε θέση να ξεκλειδώσει πλήρως τη συσκευή και να την επιστρέψει στον ιδιοκτήτη της, ενώ προσφέρει και την επιλογή αποθήκευσης των ανακτημένων δεδομένων σε μια εξωτερική συσκευή.  

Η εταιρεία δεν δημοσιοποιεί επίσης στοιχεία για τη χρέωση χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί της για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το συνολικό κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται, περίπου, σε 3.900 δολάρια.