Σημαντικά ταχύτερες οι συνδέσεις των mobile δικτύων από το WiFi στην Ελλάδα

Σημαντικά ταχύτερες οι συνδέσεις των mobile δικτύων από το WiFi στην Ελλάδα
ired.gr

Στη λίστα των χωρών, όπου οι χρήστες smartphone απολαμβάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet μέσω του mobile δικτύου τους σε σύγκριση με το Wi-Fi, ανήκει η Ελλάδα. Στο συμπέρασμα ότι το Wi-Fi χάνει σταδιακά τα πρωτεία σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέληξε σε σχετική μελέτη η εταιρεία OpenSignal.

Σύμφωνα με την έκθεση, σε 33 χώρες του κόσμου (από το συνολικό δείγμα των 80 χωρών), το mobile δίκτυο εξασφαλίζει στους χρήστες ταχύτερη σύνδεση στο Internet σε σχέση με το Wi-Fi. Η χώρα με τη μεγαλύτερη απόκλιση υπέρ του mobile είναι η Αυστραλία, όπου οι μέσες ταχύτητες είναι κατά 13 Mbps γρηγορότερες από το WiFi. Στις περισσότερες χώρες, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι παρόμοια και συνηγορούν υπέρ της επικράτησης των κινητών δικτύων σε θέματα ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν WiFi σε 2.800 δήμους της Ευρώπης προσφέρει η ΕΕ - Οι συμμετοχές από Ελλάδα

Στη μελέτη της, η OpenSignal διαπιστώνει ότι οι ταχύτητες λήψης μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι ανώτερες αυτών του Wi-Fi σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Αυστραλίας, της Γαλλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας, του Μεξικό και της Νότιας Αφρικής. Η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, με απόκλιση 10,6 Mbps, σε ότι αφορά τη διαφορά ταχύτητας του mobile δικτύου (21,8 Mbps) με το Wi-Fi (11,2 Mbps).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, το WiFi εξακολουθεί να παρέχει στους χρήστες ταχύτερη σύνδεση κατά 25 Mbps. Μεταξύ άλλων, η έκθεση διαπιστώνει ότι οι χρήστες στη Γαλλία έχουν πλεονέκτημα 2,5 Mbps ανά δευτερόλεπτο, ενώ το Κατάρ και η Τουρκία έχουν 11,8 Mbps και 7,3 Mbps αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Που πρέπει να καλέσετε αν αντιμετωπίζετε βλάβη κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση, καθώς και σε άλλες δύο ψηφιακά “ώριμες” αγορές, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, η εμπειρία της ταχύτητας είναι σαφώς καλύτερη στις συνδέσεις μέσω Wi-Fi σε σύγκριση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.