Netflix: Στις χώρες με την ακριβότερη μηνιαία συνδρομή η Ελλάδα

Netflix: Στις χώρες με την ακριβότερη μηνιαία συνδρομή η Ελλάδα
ired.gr

Σημαντικές είναι οι διαφορές στο μηνιαίο κόστος συνδρομών για το Netflix σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Comparitech, η οποία κάλυψε και την αγορά της Ελλάδας.

Συνολικά, η έρευνα “απλώθηκε” σε 78 χώρες και τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι χαρακτηριστικά. Για τη συγκέντρωση των δεδομένων, η Comparitech έλαβε υπόψη πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Θέλει να δοκιμάσει νέα προγράμματα χαμηλότερου κόστους

Αρχικά, εξέτασε τα στοιχεία που βασίζονται στον αριθμό των τηλεοπτικών εκπομπών και των ταινιών που είναι διαθέσιμα σε 78 χώρες. Από τη διαιρεση του συνολικού αριθμού εκπομπών και ταινιών με τη μηνιαία τιμή της συνδρομής, καθορίστηκε το μέσο μηνιαίο κόστος κάθε χώρας ανά τίτλο.  

Κατά δεύτερον, η έρευνα αξιολόγησε το βασικό κόστος ανά μήνα σε κάθε χώρα και πώς αυτό διαμορφώνεται έναντι των άλλων (με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά τη στιγμή της σύνταξης).

Τα αποτελέσματα

Οι Αμερικανοί πελάτες μπορεί να έχουν τη μεγαλύτερη επιλογή τίτλων στο Netflix αλλά δεν έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής. Η μελέτη δείχνει μια τεράστια διαφορά όταν το κόστος ανά τίτλο αναλύεται μεταξύ διαφορετικών χωρών. Λόγω της φθηνής τιμής και του αριθμού των διαθέσιμων τίτλων, ο Καναδάς είναι στην πραγματικότητα η πιο αποδοτική χώρα για την παρακολούθηση του Netflix, με τους πελάτες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώνουν 10% ή 13% περισσότερο ανά τίτλο από τους Καναδούς συνδρομητές αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, οι τιμές στο Netflix ξεκινούν από τα 7,99 ευρώ το μήνα για το Basic πρόγραμμα σε μια συσκευή. Με τις τιμές αυτές, σύμφωνα με την έρευνα της Comparitech, η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που έχουν την υψηλότερη μηνιαία συνδρομή (9,01 αν γίνει η μετατροπή σε δολάρια). Στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και οι Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία, Ρωσία Λιθουανία, ενώ ακριβότερες είναι οι Σουηδία (9,81 δολάρια), Νορβηγία (10,48 δολάρια), Ελβετία (11,79 δολάρια) και Δανία (11,94 δολάρια).  

Διαβάστε επίσης: Που πρέπει να καλέσετε αν αντιμετωπίζετε βλάβη κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας

Αντίθετα, οι πιο φθηνές χώρες, σε επίπεδο τιμών, είναι η Βραζιλία (5,24 δολάρια), Κολομβία (5,33 δολάρια), Μεξικό (5,33 δολάρια), Χιλή (6,65 δολάρια), Νότια Αφρική (6,85 δολάρια), Καναδάς (6,90 δολάρια), Ινδία (6,91 δολάρια), Φιλιππίνες (6,97 δολάρια), Ιαπωνία (7,02 δολάρια) και Πακιστάν (7,14 δολάρια).