Και δεύτερο "κύμα" μείωσης στην παραγωγή των iPhones;

Και δεύτερο "κύμα" μείωσης στην παραγωγή των iPhones;
ired.gr

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής του iPhone έχουν αρχίσει να αισθάνονται τα αποτελέσματα των αναφερόμενων περικοπών των παραγγελιών της Apple για παραγωγή συσκευών, σε διαφορετικό βαθμό η καθεμιά.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhone XR και XS "πληρώνουν" την μείωση στη αγορά smartphones

Αρκετά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, προερχόμενα από πηγές της βιομηχανίας, ισχυρίστηκαν ότι η Apple προχωρά σε μείωση της παραγωγής iPhones της σειράς XS και XR για να καλύψει τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση. Οι περικοπές αυτές προκαλούν επακόλουθες μειώσεις στο φόρτο εργασίας και στα έσοδα των προμηθευτών της Apple, ωστόσο ο αντίκτυπος ποικίλει μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, νέες αναφορές τις τελευταίες ώρες, ήθελαν την τεχνολογική εταιρεία να προχωρά σε “δεύτερο κύμα” μείωσης της παραγωγής των τηλεφώνων, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να τηρηθούν οι ήδη συμφωνημένες προθεσμίες παραγωγής, είναι απίθανο οι επιχειρήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού να αισθανθούν επί του παρόντος τυχόν επιπτώσεις από αυτήν.

Από τις αρχικές παραγγελίες της Apple για περικοπές πάντως, έχουν ήδη επηρεαστεί θέσεις εργασίας σε προμηθευτές, ενώ αναγνωρισμένοι συνεργάτες της εταιρείας έχουν κάνει γνωστό πως θα λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να μειώσουν το κόστος του προσωπικού και άλλα έξοδα.

Διαβάστε επίσης: Οι εκπτώσεις που ξεκίνησε να προωθεί η Apple στην Ιαπωνία για το iPhone XR

Από την άλλη, ένας προμηθευτής που δεν επηρεάστηκε σημαντικά από το πρώτο κύμα μειώσεων, που σύμφωνα με πηγές της αγοράς άγγιξε το 25%, ήταν η κατασκευάστρια chips, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Και ο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι πως διαθέτει άλλους μεγάλους πελάτες, όπως η Huawei, την οποία προμηθεύει με τον 7nm Kirin 980 για τη σειρά Huawei Mate 20 Pro.