iPhone: Προσθέτει ήχο στα Animoji η Apple;

iPhone: Προσθέτει ήχο στα Animoji η Apple;
ired.gr

Μια από τις τεχνολογίες που έχει λανσάρει με ιδιαίτερη επιτυχία η Apple είναι αυτή με τα Animoji και Memoji, η οποία χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα στα καινούρια iPhones για να δημιουργήσει κινούμενα avatars των χρηστών - με πλήρη αντιστοίχιση των εκφράσεων του προσώπου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο διασκεδαστική, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από όσα περιγράφονται σε πρόσφατη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, που κατέθεσε η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Πατέντα για τη βελτίωση στα κλικ των κουμπιών μέσα από μια θήκη

Η τεχνολογία που περιγράφεται στην αίτηση της Apple, με τίτλο "Φωνητικές επιδράσεις, βασισμένες σε εκφράσεις προσώπου", περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα ηχητικά εφέ θα μπορούσαν να αντιστοιχιστούν σε εκφράσεις του προσώπου. Έτσι, ένα ευτυχισμένο ή ένα αγριεμένο πρόσωπο, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την αναπαραγωγή ενός συγκεκριμένου ακουστικού δείγματος.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση συγκεκριμένων προ-ηχογραφημένων ηχητικών εφέ τα οποία θα αντικαθιστούσαν αυτά που θα ζητούσε ο χρήστης. Για παράδειγμα, η χρήση της λέξης “γάβγισμα” από έναν χρήστη που θα χρησιμοποιούσε το avatar ενός σκύλου, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τον ήχο ενός αληθινού σκύλου, με την αντίστοιχη κίνηση στην έκφραση του avatar.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Επείγον SOS" στο iPhone σας

Το γεγονός πως η Apple κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεν εγγυάται κιόλας πως η εταιρεία θα παρουσιάσει στο μέλλον κάποια σχετική συσκευή ή υπηρεσία, ωστόσο ενεργεί σαν ένας δείκτης των προθέσεών της για το μέλλον. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί σε κάποιο μελλοντικό update του iOS.