Ποιο iPad να διαλέξετε ενόψει Χριστουγέννων;

Ποιο iPad να διαλέξετε ενόψει Χριστουγέννων;
ired.gr

Αν έχετε αποφασίσει να δωρίσετε ένα iPad στον εαυτό σας τα φετινά Χριστούγεννα, είναι δεδομένο πως θα βρεθείτε σε δίλημμα αναφορικά με ποιο είναι το καλύτερο για εσάς: το iPad Pro ή το iPad των 9,7 ιντσών; Αυτή τη στιγμή, το νέο iPad Pro είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο “πλούσιο”, από πλευράς χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, iPad που υπάρχει, ωστόσο το “φρέσκο” μοντέλο των 9,7 ιντσών είναι αρκετά πιο οικονομικό.

Ας δούμε με μια σύντομη ματιά, τα βασικά τους χαρακτηριστικά.

iPad 9,7 ιντσών (6ης γενιάς, 2018)

Η ανανεωμένη έκδοση του οικονομικότερου iPad παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στο 2018, σε εκπαιδευτικό event της Apple. Η συσκευή “φοράει” επεξεργαστή A10 Fusion και διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών με ανάλυση 2048Χ1536 pixels. Στα λοιπά χαρακτηριστικά του, διαθέτει πίσω κάμερα 8 MP, υποστήριξη Touch ID και συνδεσιμότητα Lightning. Αξιοσημείωτη είναι η υποστήριξη του Apple Pencil, το οποίο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για μαθητές και δημιουργούς, προκειμένου να εισέλθουν στο οικοσύστημα του iPad. Στην Ελλάδα, η επίσημη τιμή του ξεκινά από τα 399 ευρώ για την έκδοση των 32 GB και είναι, περίπου η μισή από το iPad Pro της προηγούμενης γενιάς και, σχεδόν, το ⅓ από το iPad Pro 2018.

iPad Pro 10,5 ιντσών (2017)

Το iPad Pro των 10,5 ιντσών παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 και η Apple εξακολουθεί να το διαθέτει στην αγορά, σαν μια οικονομικότερη επιλογή έναντι των νέων iPad Pros 2018. Η συγκεκριμένη συσκευή “τρέχει” με επεξεργαστή Α10Χ Fusion και στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται τόσο η υποστήριξη Touch ID όσο και η Lightning συνδεσιμότητα. Χάρη στο Smart Connector που διαθέτει, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με Smart Keyboard πρώτης γενιάς και να μοιάσει σε… μικρογραφία ενός MacBook. Επιπλέον, το iPad Pro 2017 υποστηρίζει και Apple Pencil πρώτης γενιάς. Σε σύγκριση με το απλό iPad, το συγκεκριμένο μοντέλο σας προσφέρει περισσότερη ισχύ, μεγαλύτερη οθόνη με λίγο μικρότερο σκελετό, καθώς και υποστήριξη του Smart Keyboard, ενώ η οθόνη είναι ενισχυμένη με τεχνολογία ProMotion και  True Tone. Η επίσημη τιμή του στην Ελλάδα ξεκινά, για την έκδοση των 64GB, από τα 799 ευρώ.

iPad Pro 11 και 12,9 ιντσών (2018)

Πριν μερικές εβδομάδες, η Apple αποκάλυψε τα νέα της iPad Pro μοντέλα. Αυτά έρχονται σε εκδόσεις 11 και 12,9 ιντσών και διαθέτουν Face ID υποστήριξη, πολύ ισχυρό επεξεργαστή A12X Bionic και edge-to-edge οθόνες. Μαζί με τα νέα iPad Pros, η Apple εισήγαγε ένα νέο Smart Keyboard Folio και Apple Pencil. Το Smart Keyboard Folio είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τον προκάτοχό του, αλλά και ακριβότερο σε τιμή. Όσο για το νέο Apple Pencil, υποστηρίζει μαγνητική φόρτιση, μεταξύ άλλων. Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι ιδανικές για εκείνους που αναζητούν μια μερική αντικατάσταση του παραδοσιακού υπολογιστή και σε αυτή τη λογική, δικαιολογείται η υψηλή τους τιμή. Στην Ελλάδα, η επίσημη τιμή για το iPad Pro 11 ιντσών ξεκινά από τα 969 ευρώ για την έκδοση των 64 GB και αυτή του iPad Pro 12,9 ιντσών ξεκινά από τα 1199 ευρώ για τα  64 GB.